Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σειρήνες και Πυροσβεστικά στη Στέγη - Τι συνέβη;

Ακούσατε το πρωί σειρήνες και είδατε πυροσβεστικά να κατευθύνονται προς την Στέγη; Δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, η οποία στις 10 το πρωί κλήθηκε να
αντιμετωπίσει περιστατικό κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χώρο Τεχνών και διάσωση ατόμου από τη σκηνή του θεάτρου. Η άσκηση διενεργήθηκε σύμφωνα με το εξής σενάριο: «Στις 09:57 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» και συγκεκριμένα στο χώρο της σκηνής του θεάτρου. Η πυρκαγιά, λόγω των εύφλεκτων υλικών (ξύλινα και πλαστικά σκηνικά) παίρνει μεγάλη έκταση και επεκτείνεται στα καθίσματα στο χώρο των θεατών. Υπάλληλος της επιχείρησης κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς προσβάλλεται από την υψηλή συγκέντρωση καπνού με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ακολουθεί κατάσβεση της πυρκαγιάς, διάσωση του ατόμου και παραλαβή από το ΕΚΑΒ».
Την Πυροσβεστική κάλεσε υπάλληλος της επιχείρησης, η οποία εντός τριών λεπτών έφτασε στο σημείο με πυροσβεστικά και βοηθητικά οχήματα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εισέρχονται στο χώρο του θεάτρου για τον εντοπισμό του ατόμου και ταυτόχρονα την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Λίγα λεπτά αργότερα οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής με τη χρήση θερμικής κάμερας κατάφεραν να εντοπίσουν τον υπάλληλο, να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν με φορείο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βέροιας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ ακολούθησε ξενάγηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου και ενημέρωσή τους για τα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης του χώρου.

Δείτε φωτογραφίες:













































2 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Π. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ Π.Υ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΤΕΓΗ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ . ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ;;;; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΣΚΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;;; ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΗΣ Π.Υ. ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΗΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπου φυγει φυγει αν συμβει. εχεις δει τετραγωνισμενη πολη στην ελλαδα περα του βολου(λογω αυστριακης επιρροής) που διευκολυνει την προσβαση διελευση κτλπ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ