Quantcast

http://picasion.com/

Πρώτο «κουδούνι» σήμερα για τα προσφυγόπουλα στο Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας

Τα υποδέχθηκαν με μια ζεστή αγκαλιά, μπαλόνια και γλυκά
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και για τα προσφυγόπουλα που ζούνε στο camp της Αγίας Βαρβάρας. Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Βαρβάρας, όπου σήμερα ξεκίνησε η
λειτουργία του ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων), που υποδέχθηκε 15 παιδιά, από τα 32 που είναι εγγεγραμμένα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους και τα υπόλοιπα παιδιά.
Το πρώτο «κουδούνι» συνοδεύτηκε από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, διοργανώνοντας μια μικρή γιορτή, μοιράζοντας στα παιδιά μπαλόνια, χυμούς, γλυκά και κατασκευές που ετοίμασαν οι μαθητές του δημοτικού της πρωινής βάρδιας και καλωσορίζοντάς τα με χαμόγελο και μια θερμή αγκαλιά.
Παρόντες στο καλωσόρισμα ήταν ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βεργίνας - Παλατιτσίων Λάζαρος Σουλίδης, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Γεώργιος Μακαρατζής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής, καθώς και οι δάσκαλοι που στελεχώνουν το ΔΥΕΠ. 

Δείτε φωτογραφίες:



































Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης

21 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσείς που υποστηρίζεται αυτες τις απόψεις δεν πάτε καλά! Όσοι Έλληνες δηλαδή που φεύγουν στο εξωτερικό πρεπει να τους κανουν "μπουλινγκ" οι ντόπιοι ? Να μην τους επιτρέπεται να πανε σχολείο? Να λένε "αα είσαι Έλληνας " Δεν σε θελουμε - φύγε! οσοι αναγκάζονται να πάνε σε αλλη χώρα δεν χαίρονται,το κάνουν απο ανάγκη οπως και οι πρόσφυγες.Αντεδρασε αν μπορείς στην ευρωπη που σου επιβάλλει να πάρεις του πρόσφυγες στην χώρα σου για να καλυψουν το και καλα χρέος της Ελλάδας, αντέδρασε στις εκάστοτε κυβερνήσεις που σε αναγκάζουν σε μνημόνια σε capital control σε περικοπές σε αυξήσεις Φ.Π.Α που αναγκάζουν τα νέα παιδιά να βρούνε αλλου την τυχη τους γιατι δυστυχώς στην Ελλάδα πλέον αυτό ειναι δύσκολο,οχι σε ανθρώπους που φεύγουν να γλιτώσουν απο τον πόλεμο.Και να είστε σίγουροι αν ηταν στο χέρι τους δεν θα έφευγαν ποτε απο την χώρα τους!
      Ντροπή μονο αυτο εχω να πω ντροπή σας!

      Διαγραφή
    2. Αυτά μια χαρά πάνε.... Εσύ δεν πας καλά!

      Διαγραφή
    3. γινεται πολεμος στο Πακισταν;;; στο Μπαγκλαντές;;; ή στη Σρι Λάνκα ;;

      Διαγραφή
    4. ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ.....ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΎ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΗΔΗ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Δώστε μόρφωση και πεδία στα παιδιά όλου του κοσμου μπας κ γίνει καλύτερη η ζωή Όλων. Αμόρφωτα τα θέλει το βρωμοσυστημα παγκόσμιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ή ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ? ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὅταν διακοπῇ ἡ ἐπιδότησις τῶν ἰσλαμιστῶν ἐποίκων μέ χρῆμα, πού ῥέει ἄφθονο τώρα, οἱ ὑποστηρικτές τῶν λαθρομεταναστόπουλων θά εὔχωνται νά εἶχον ἀπελαθῇ μαζί μέ τούς λαθροεισβολεῖς γονεῖς των, ὅπως εἶναι τό πρέπον, ἀλλά θά εἶναι πολύ ἀργά._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εικόνα με τα παιδιά ,με τις τσάντες έξω από ένα δημοτικό σχολείο κάπου στο χωριό Άγιο Βαρβαρα είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.Με δασκάλους που μιλάνε και γράφουν μια ακατανόητη για αυτούς και τους γονείς των γλώσσα.Περα και πάνω από θρησκείες εθνότητες χρώματα .Η ψυχή των παιδιών σε μια αίθουσα ενός ξένου σχολείου σε μια χώρα μακρυά από αυτήν που αισθάνεσαι για πατρίδα σου, θα συγκλονίζει κάθε Έλληνα που ειναι πολιτης της Ε.Ε και μελος του ΝΑΤΟ.Ακομη και γαϊδούρι να είσαι ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ προστατεύει ακόμα και την αποψη να τα αμφισβητεις.

      Διαγραφή
  7. Όλο το ενδιαφέρον και η αγάπη που εκδηλώνεται πρέπει να είναι Χριστοκεντρική. Το πρόσωπο του Κυρίου μας πρέπει να δεσπόζει σε κάθε έκφραση και επαφή με αυτά τα παιδιά.
    Η ιεραποστολή τώρα μόλις αρχίζει, ούτως ώστε όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά το τέλος του πολέμου, να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
    Άλλωστε και ο Χριστός μας ως πρόσφυγας στην Αίγυπτο, το ίδιο δεν έκανε? Μετά τον θάνατο του Ηρώδη και το τέλος της δίωξης, επέστρεψε στη πατρίδα του την Παλαιστίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δικός σου,ο δικός μας Χριστος, πεθαίνει απο αφυδάτωση στην Μορια 9 μηνών και πηγαίνει κάθε πρωί με τον εμμανουηλιδη σε ένα σχολείο στις Βαρβαρες που είναι ξενόγλωσσο.

      -----
      Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε. Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε; Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα. Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση. ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.»

      Διαγραφή
    2. ας του δώσουμε το τιμόνι μας. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ που με δικαιώνεις. Αυτό μόλις είπα και εγώ. Η όποια βοήθεια να γίνεται στο όνομα του Δίκαιου Κριτή, καθότι το πρόσωπό τους είναι το πρόσωπο του Κυρίου.
      Και αυτή η βοήθεια είναι ανιδιοτελής και όχι όπως του κυκλώματος των ΜΚΟ που επιδιώκουν τον αφελληνισμό της πατρίδας μας.

      Διαγραφή
  8. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΟ. ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ;;;;; ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;;; ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ". ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ €€€€€ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τότε που έπεσε το τείχος και κατέρρευσε ο κομμουνισμός, η Αριστερά κατάλαβε ότι δεν έχει διασταλτικό λόγο ύπαρξης και έστρεψε το ενδιαφέρον σε ζητήματα όπως ομοφυλοφιλία, ισλαμοποίηση της Ευρώπης, εκτρώσεις, μολότωφ, αθεΐα, αγραμματοσύνη και επισόδια. Είναι η λεγόμενη Σχολή της Φραγκφούρτης. Παρατηρήστε το, διαβάστε και ενημερωθείτε. Παντως η Ελλάδα έχει τελειώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι τους θέλουν εύχομαι στο μέλλον και να συγγενέψουνε με γάμους μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ