Quantcast

http://picasion.com/

Περιμένουν την άσπρη μέρα στο Σέλι

Μπορεί να πιστεύουμε ότι είναι νωρίς ακόμη, όμως για τους επιχειρηματίες του κλάδου, αυτή είναι η κρίσιμη και χρήσιμη περίοδος προετοιμασίας των κέντρων. Στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, του νομού Ημαθίας, που αποτελεί το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο που
λειτούργησε στη χώρα μας, περιμένουν πως και πως την έλευση του χιονιά. Κύριος στόχος τους είναι να προετοιμαστούν ώστε το χιονοδρομικό να υποδεχθεί του λάτρεις του χιονιού για τη νέα χειμερινή σεζόν. Οι επιχειρηματίες της περιοχής ελπίζουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πιο γενναιόδωρος και δεν θα «παίξει» με την αγωνία τους, μα κυρίως με τον τζίρο τους. Η αγωνία των επιχειρηματιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά την περίοδο των εορτών. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο διάστημα (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα) προκύπτει περίπου το 50% του ετήσιου τζίρου τους.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου προσπαθούν να είναι έγκαιρα έτοιμοι και όσοι μπορούν επενδύουν σε πρόσθετο εξοπλισμό προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανό» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον των φίλων του χιονιού. Παράλληλα σχεδιάζουν και τα πακέτα των εορταστικών εκπλήξεων προς τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας υπολογίζεται σε περίπου 60 εκ. ευρώ, ενώ η δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε συνδεδεμένα και παρεμφερή επαγγέλματα «γεννά» πρόσθετο τζίρο ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα για έναν κλάδο που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 500.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και επισκέπτες ευελπιστούν να ασπρίσουν έγκαιρα οι βουνοπλαγιές του Βερμίου και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ