Ομιλία για τον Σχολικό Εκφοβισμό στη Βέροια

Ενημερωτική ομιλία με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 27/11/2019 το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Βέροιας. Γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το τι συνιστά και τι όχι σχολικό εκφοβισμό, τα χαρακτηριστικά των θυτών και των θυμάτων, τις μορφές της βίας στον εκφοβισμό, το ρόλο των θεατών, τους παράγοντες κινδύνου του εκφοβισμού (οικογένεια, ΜΜΕ-διαδίκτυο, κοινωνία, σχολείο), τις συνέπειες σε θύτες και θύματα, τις δράσεις καταπολέμησης και αντιμετώπισης αλλά και τις νομικές συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πώς μπορούμε να στηρίξουμε το παιδί που υποβάλλεται σε εκφοβισμό, τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που εκφοβίζουν άλλα παιδιά ενώ, παράλληλα, τονίστηκε ιδιαίτερα το κομμάτι της πρόληψης του φαινομένου.


4 σχόλια:

 1. ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΕΚΑ ΗΤΑΝΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 12. Ήταν και ο σχολικός φύλακας που τις άνοιξε να μπουν!

   Διαγραφή
 2. Πόσα έξοδα έχει για το Δήμο μας αυτό το Κέντρο? Πόσοι εργαζόμενοι, ενοίκια, λειτουργικά έξοδα? Υπάρχουν περιστατικά ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη του? Έχω την εντύπωση ότι όλο σε ομιλίες πάνε και όλο ομιλίες δίνουν σε ελάχιστο κοινό. Πόση υποκρισία πιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να ΄χαμε να λέγαμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ