Μπιφτέκια λαχανικών με ντιπ φέτας

Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα και τα στύβουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά. Τρίβουμε και την πατάτα μας. Βάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το μαϊντανό, το αυγό, καθώς και τα δύο τυριά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ρίγανη. (Προσοχή στο αλάτι, καθώς προσθέσαμε φέτα και λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια). Χτυπάμε στο multi το κρεμμύδι, τον πελτέ και τα αδειάζουμε στο μπολ. Βάζουμε το ψωμί στο multi να γίνει τρίμμα, προσθέτουμε τη βρόμη, τα ανακατεύουμε καλά και τα ενσωματώνουμε όλα μαζί στο μπολ μας.

  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σχηματίζουμε σε κεφτέδες ή μπιφτέκια και τα αλευρώνουμε.
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με ντιπ φέτας.
Ντ
ιπ φέτας: 
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο δυόσμο ή άνηθο)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Προαιρετικά λίγη κάπαρη 
Υλικά: 
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. μπαγιάτικο ψωμί
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι
  • ½ κ. γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ξερό δυόσμο, ή φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3/4 κούπας βρόμη
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( για το αλεύρωμα)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ