Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το έθιμο των Μωμόγερων αναβιώνει στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 9ου Δημοτικού

Το ξεχωριστό έθιμο των «Μωμόγερων» αναβιώνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στην αυλή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Νικομήδειας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» θα παρουσιάσει το πανάρχαιο έθιμο του Πόντου την ημέρα της Χριστουγεννιάτικης

γιορτής του σχολείου. Η εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού είναι ανοιχτή για το κοινό, με σκοπό να ξαναζωντανέψει η εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών μέσα από το παραδοσιακό δρώμενο των «Μωμόγερων» που συνηθίζεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων.


Οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γλυκό ζεστό κρασί ενώ για όλους θα προσφέρονται ψητά κάστανα και γλυκά. Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν με χιονονιφάδες, αϊ βασίληδες και ξωτικά μέσα από το face painting που θα κάνουν εθελόντριες μαμάδες. Επίσης θα στηθεί μπαζάρ με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τοπικές λιχουδιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ