Το περίφημο «Λεωφορείο ο Πόθος» κατά της βίας των γυναικών

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν ψυχολογικά, κοινωνικά και νομικά κάθε γυναίκα, που βρίσκεται σε ανάγκη συνδιοργανώνουν και συνδράμουν στην παραγωγή του θεατρικού έργου της
Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Λεωφορείο ο πόθος» με σκοπό να δώσουν ένα μήνυμα ενάντια στη Γυναικεία Κακοποίηση προτρέποντας κάθε γυναίκα να μιλήσει και να ζητήσει βοήθεια γι’ αυτό που της συμβαίνει. Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα κατά της Γυναικείας Κακοποίησης. Τον Δεκέμβριο του 1999 ο ΟΗΕ ανακήρυξε τη μέρα αυτή https://www.sansimera.gr/almanac/2511 ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Σε συμπαραγωγή με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»
«Λεωφορείον ο πόθος» » του Τενεσί Ουίλιαμς
Η ομάδα «Έκφραση Α’» του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα παρουσιάσει την παράσταση “Λεωφορείον ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αποστολίδη.
Θα δοθούν τέσσερις παραστάσεις, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, απογευματινή στις 6.00μ.μ. και βραδινή στις 9.00μ.μ. και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, απογευματινή στις 6.00μ.μ. και βραδινή στις 8.30μ.μ. με γενική είσοδο 8€ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

Συντελεστές Παράστασης
Κείμενο: Τένεσι Ουίλιαμς
Μετάφραση: Παύλου Μάτεση
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Σκηνογραφία: Πασχάλης Γαβρηιλίδης
Ενδυματολογία: ομάδα Έκφραση Α’
Κατασκευή Σκηνικών: Πασχάλης Γαβρηιλίδης, Γιώργος Βέγκος
Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης/ Λάζαρος Μπίντσης
Πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Σαξόφωνο-Sound Fx:Λάζαρος Μπίντσης
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος / Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής-Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Μπλανς: Ελισάβετ Πιπερίδου – Εύη Μαρκοπούλου
Στάνλεϊ: Θέμης Καλούδης
Στέλλα: Όλγα Παπαδοπούλου – Βίκυ Κουκάρα
Μιτς: Λευτέρης Κορυφίδης
Νέος: Γιάννης Καραβασίλης – Γιώργος Κατσίκας
Νοσοκόμα: Μαρία Κυροπούλου
Γιατρός: Χρήστος Καραβασίλης – Δημήτρης Τζιμογιάννης
Ευνίκη (γειτόνισσα): Μαίρη Μεγγιάνη
Φίλοι του Στάνλεϊ: Γαβριήλ Μιχαηλίδης – Αλέξανδρος Μανούδης

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η Μπλάνς, μια καθηγήτρια από τις Νότιες Πολιτείες, επισκέπτεται μετά τον πλειστηριασμό της οικογενειακής περιουσίας της, την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άντρα της Στάνλεϋ Κοβάλσκυ στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κοβάλσκυ, που ως Πολωνός μετανάστης και εργάτης αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από την Μπλανς, καθηλώνει την Στέλλα με τον οξύθυμο και επιβλητικό χαρακτήρα του, σε μία σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η υπερευαίσθητη και κάπως υπερβολική Μπλανς, τονίζοντας την ευγενή καταγωγή και την καλή ανατροφή της, μπαίνει στο στόχαστρό του και ενδόμυχα γεννιέται ένας κρυφός πόθος. Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος της Μπλανς και λόγω της συγκατοίκησης, δημιουργούνται εντάσεις και πολλαπλά ξεσπάσματα, που αφαιρούν ένα-ένα τα πέπλα από τους πολύπλοκους χαρακτήρες των ηρώων. Εν τέλει το όριο μεταξύ λογικής και παράνοιας γίνεται όλο και περισσότερο θολό, με αποτέλεσμα το ολέθριο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ