Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καβουρμάς by George Metaxas

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν, κάτι ανάμεσα σε μαγειρεμένο φρέσκο κρέας και αλλαντικό. Θα λέγαμε ότι μοιάζει και λίγο με πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής. Ένα μοναδικής νοστιμιάς ελληνικό προϊόν που συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και χαρίζει ξεχωριστή νοστιμιά σε όσες συνταγές προστίθεται.
Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, συμπληρώνουμε με αρκετό νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κόκκαλα από το κρέας , το τουλπάνι με τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Παράλληλα ανακατεύουμε, διαλύοντας το κρέας (να γίνει ίνες) εωσότου σωθεί εντελώς το νερό και να μείνει μόνο κρέας και λίπος.

Τέλος τοποθετούμε σε καλούπια (φόρμες) ή τυλίγουμε σε λαδόκολλα (καραμέλα). Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Συνδυάζεται με αυγά ομελέτα, ζυμαρικά, όσπρια, πατάτες, είτε κρύος είτε ζεστός.

Τέλος σε κάθε περιοχή ή και χώρα χρησιμοποιείται διαφορετικό κρέας : χοιρινό, πρόβειο, βοδινό….

Υλικά

1 κιλό στήθος μοσχαρίσιο (με το κόκκαλο, κομμένο χοντρά καρέ)

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι πικέ (καθαρισμένο ξερό κρεμμύδι, στο οποίο καρφώνουμε 3-4 μοσχοκάρφια)

2-3 δαφνόφυλλα

2 καρότα

1 πράσο

Αλάτι, πιπέρι

(όλα τα λαχανικά τα τυλίγουμε σε τουλπάνι),έτσι ώστε να μην σκορπίσουν μέσα στην κατσαρόλα στο βράσιμο.

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ