Quantcast

http://picasion.com/

Χαλκίδης: «Να είμαστε εμείς η σπίθα για όλη την Ελλάδα»

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, το αμέσως επόμενο διάστημα ζητούν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και στην οποία συμμετείχε η Πανελλαδική Επιτροπή
των μπλόκων στην Βέροια, αποφασίστηκε από κοινού στάση με στόχο συνάντηση με τον Υπουργό. Οι αγρότες έθεσαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων, της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ, των στρεμματικών αποζημιώσεων και του κόστους του πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υλοποιηθούν βασικές δεσμεύσεις που αφορούν την επιβίωση των παραγωγών, τότε «το μόνο όπλο δεν είναι άλλο από τα τρακτέρ».

Σε δηλώσεις του στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Α.Σ Γεωργών, Τάσος Χαλκίδης τόνισε πως στο ολιγόλεπτο τετ α τετ που είχε με τον Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του δεύτερου σε γεύμα της ΝΟΔΕ Ημαθίας με παράγοντες του αγροτικού χώρου την περασμένη εβδομάδα, του παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των παραγωγών. «Με τα υπομνήματα δεν γίνεται τίποτα. Ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ημαθία. Πρέπει να λυθούν βασικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου για να επιβιώσει. Θέτουμε βασικά ζητήματα όπως οι αποζημιώσεις που δεν έχουμε πληρωθεί το 10% από πέρσι, οι εργάτες γης, το κόστος του πετρελαίου όταν οι τιμές μας είναι εξευτελιστικές, το ρωσικό εμπάργκο και οι δασμοί των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόβλημα που θα μετακυλήσει σε μας. Μπορεί να είμαστε η σπίθα για όλη την Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά ο Τ.Χαλκίδης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια συμμετείχαν αγρότες από την Καρδίτσα, την Λάρισα, την Κατερίνη, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.

8 σχόλια:

  1. Όταν κύριο θέμα συζήτησης αγροτών συνδικαλιστων με την κυβέρνηση είναι οι αποζημιώσεις,σε αυτή την χώρα έχει πεθάνει η αγροτική παραγωγή και ψάχνουν ποιος θα πληρώσει το μνημόσυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια διόρθωση: συνδικαληστων. κατ'αλλα ορθώς τα λες

      Διαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΓΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΕΙΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάσο χαλκιδη.
    Ζητάμε Μέση κατώτερη τιμή Εξαγωγης στα ροδακινα επιτραπεζια και σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

    Ζητάμε να επιστραπουν τα Γενοσιμα φυτωφαρμακα. έχουν την ίδια δραστική ουσία με τα εν χώρια.
    9
    Ζητάμε να σταματήσουν την Υποτιμολογιση.
    Πλιρωθηκαν κεράσια με 2.50 δύο πενήντα ευρώ το κιλό και κοβουν τιμολογιο με 0.80 λεπτά το κιλό.
    Ροδακινα Νεκταρινια πληρώθηκαν με 0.40 λεπτά το κιλό και το Τιμολογιο πολισηςκόπηκε με 0.27 λεπτα το κιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προεδρε πες μας καμια καλη ποικιλια να φυτεψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XALKIDH ME THS MEGALOMANIESOU XALASES TON AGROTH THS HMATHIAS ,,ME TON TSIPRA BOLTA STA XORAFIA ME TON MITSOTAKH KABALA STO TRAXTER ,,DEN MAS EIPES POSA STREMATA KAI POSA EKATOMIRIA KYLA PARAGOGH EXHS ,,MAS KOURASES PIA ASE NA ANALABH KANENAS PIO ANEKSARTHTOS KAI AGONHSTHS ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. XASISOKALIERGIA KANABH SE FOUNTA ,,,H MARIA H XOUANA ,,MARIXOUANA STOP ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ