Quantcast

http://picasion.com/

Φωτορεπορτάζ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βορίδη με τον αγροτικό κόσμο στη Βέροια

Επίσκεψη στη Βέροια πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, προκειμένου να παραστεί σε γεύμα εργασίας με παράγοντες του αγροτικού χώρου του νομού, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ημαθίας στις «Φλαμουριές».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολύ κόσμου, παρά τη... μικροαναστάτωση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Τον Υπουργό υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι τρεις βουλευτές του νομού Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η Γεωργία Μπατσαρά, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βέροιας και αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, πρόεδροι και μέλη των αγροτικών συλλόγων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ημαθίας, κ.α.

Τον Υπουργό καλωσόρισαν οι τρεις βουλευτές του νομού, λέγοντας πως η έλευσή του στην Ημαθία ήταν ένα συνεχές αίτημα του αγροτικού χώρου, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του αγροτικού χώρου, παραγωγοί ροδακίνων, τεύτλων, βαμβακοπαραγωγοί, οινοπαραγωγοί κ.α., παραθέτοντας στον Υπουργό τα προβλήματα του κλάδου τους, όπως το κόστος παραγωγής, οι αποζημιώσεις, το εργοστάσιο ζαχάρεως, ο ΕΛΓΑ, το πετρέλαιο, οι εργάτες γης και άλλα, με τον Υπουργό να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα.

Κάποια από τα σημεία που στάθηκε ο κ. Βορίδης, ήταν:
- ΕΛΓΑ: Χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνο για την αναδιάρθρωσή του.
- Αποζημιώσεις: Ένας τρόπος επίλυσης είναι η προκαταβολή.
- Εργοστάσιο Ζαχάρεως: Πρόθεσή μας να λυθεί - Δεν έχει σχέση η κυβέρνηση - Η εικόνα που μας δίνουν από τις διαπραγματεύσεις είναι ότι θα καταλήξουν.
- Κόστος παραγωγής: Αγροτικά φωτοβολταϊκά που θα μηδενίσουν το κόστος του ρεύματος.
- Διεπαγγελματικές: Τις θέλουμε - Τις πιστεύουμε - Τις χρειαζόμαστε. Στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε και να συνεννοηθείτε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους στόχους του από τη θέση του Υπουργού, μέχρι το τέλος της θητείας του να έχει καταφέρει τα εξής:
- Μείωση αγροτικού πετρελαίου
- Μείωση φορολογίας
- Μηδενισμός κόστους ρεύματος
- Εξασφάλιση αποτελεσματικού μηχανισμού αποζημιώσεων
- Διεπαγγελματικές για κάθε προϊόν
- Επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή με σεβασμό στο περιβάλλον
- Προϊόντα υψηλής ποιότητας, μπρανταρισμένα 
- Υψηλό αγροτικό εισόδημα, 
καταλήγοντας πως ο δρόμος είναι καθαρός και μπορούμε να το κάνουμε.

(Σε επόμενη ανάρτηση, αναλυτικότερα οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αγροτών και συνεταιριστών και οι εξαγγελίες του Υπουργού).

Δείτε το φωτορεπορτάζ:























































16 σχόλια:

  1. Και συ τι δουλειά είπαμε ότι κανείς ρε Γκρουεζα? Μα εγώ είμαι του κόμματος κε Υπουργέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάντηση φίλων του ΠΑΣΟΚ ήταν τελικά , από το κέντρο που διοργανώθηκε έως τους επιχειρηματίες που συγκεντρώθηκαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά τι να κάνουμε ρε Μάκη Βορίδη; να ξεκινήσουμε κλάδεμα φέτος ή να τα παρατήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! Ε ΠΑΙΔΙΑ;;; ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσοι παραγοντες βρεθηκαν εκει, και οπως φαινεται ιδρωνουν καθημερινα στα κτηματα....εεεε τι λετε ετσι δεν ειναι;;;; Αυτους τους ανθρωπους τους βλεπουμε χρονια να στριφογυριζουν την καθε "ιδεολογικη" κομματικη συναθροιση.....Παραγωγε σταματα να ζητας τα ευκολα για αυτους...και αυτο ειναι επιχορηγηση....ζητα επιτελους απαντησεις στα ζητηματα σου που θα σου μειωσουν το κοστος....ο καμπος αρδευει ΑΚΟΜΑ με χωματινα αυλακια....ο καμπος με κληρο 30 στρεμματα χρειαζεται ολη μερα για να κανει εργασια ελαχιστης ωρας....αυτο λεγεται πολυκερματισμος γης.....ολοι αυτοι που ηταν εκει η οι περισσοτεροι δεν εχουν αυτη την τυχη του πολυκερματισμου......ξεκινατε η πλειονοτητα των κατεπαγγελμα αγροτων απο διαφορετικα σημεια εκκινησης.....σκεφτειτε πλεον οχι για το τωρα ...αλλα για μια συνολικη αναδιαρθρωση με στοχο την μειωση του κοστους με μεγαλους συνεταιρισμους χιλιαδων παραγωγων, με κληρο γης σε μια γεωγραφικη περιοχη ..δηλαδη αναγκαστικο αναδασμο εδω και τωρα, με αρδευτικες υποδομες, με 100% επιχορηγηση ανταχαλαζικων υποδομων...με διαπαγγελματικες για ολους ανεξαιρετως τους παραγωγους, με επιδοτηση του εμπαργκο για ολους τους παραγωγους κτλ. Πατηστε το "μαχαιρι" στο κοκκαλο πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως δεν λέω, βγήκαν ωραίες φωτογραφίες, και αν το φαγητό ήταν καλό, τότε όλοι θα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις με τον υπουργό.
    Όσον αφορά για τα προβλήματα της γεωργίας, δόθηκαν ασαφείς απαντήσεις χωρίς δεσμεύσεις, περισσότερο εκφράστηκε η πρόθεση του υπουργού, ο οποίος αν αντικατασταθεί, θα πάμε πάλι από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ "ΑΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ;;;
      Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ "Διεπαγγελματικές για κάθε προϊόν!!!!"
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ;;;!!!!!

      Διαγραφή
    2. Κλάϊν μάϊν δηλαδή. Τα προβλήματα με γραφειοκρατικές μεθόδους και συσκέψεις επί συσκέψεων δε λύνονται. Δεν μπορεί να σε επιβάλλει π.χ. η Αμερική δασμούς όταν έχει απόλυτη ανάγκη τις βάσεις στη χώρα μας και η Ρωσία μας πουλά πανάκριβο το αέριο. Το εμπάργκο δηλαδή είναι μονομερός για τα δικά μας προϊόντα προς την Ρωσία?
      Απλές σκέψεις κάνω.

      Διαγραφή
  7. Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν και κλαίνε οι μάνες μοναχές. ραγιαδες για ραγιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έσκυψε πάνω από τα προβλήματα των αγροτών με κατανόηση ,συμπάθεια ,έβγαλε και τις φωτό ,έφαγε καλά(Φλαμουριές είναι αυτές),σκουπιστηκε και μας χαιρέτησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, ελιές και λάδι (προϊόντα Νοτίου Ελλάδος) γλύτωσαν με΄σω Βορίδη τους δασμούς. Οι κομπόστες είναι Μακεδονίας. Ποιος να νοιαστεί για αυτές;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εἶπε ὁ ἐξοχώτατος κος ὑπουργός πόσες χιλιάδες εἰσβολεῖς - ἰσλαμιστές λαθρομετανάστες θά μεταφέρῃ γιά νά ἐποικίσῃ τήν Μακεδονία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοι αυτοί που παρευρέθηκαν εκεί δεν έχουν πλέον καμία σχέση με το επάγγελμα του αγρότη. Μεσάζοντες που μας πίνουν το αίμα, τυχοδιώκτες που τους αρέσουν οι φωτογραφίες στα ΜΜΕ και επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν να πατήσουν σε χωράφι χρόνια. Και στο τέλος αγκαλίτσες και φιλάκια. Ελλάς του Μαυρογιαλούρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα εγω καταλαβα οτι πρεπει να παω για ακονισμα τις αλυσιδες απο το αλυσοπριονο.
    εσείς που ήσασταν στο τραπέζι τι καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί με πολλά στρέμματα έχουν κατοχυρώσει αρκετά δικαιώματα ΟΣΔΕ.
      Κινούνται σε άλλο επίπεδο. Ο συνδικαλισμός και η χειραγώγηση της μάζας είναι γι'αυτούς υπέρβαση από το απλό επάγγελμα του αγρότη.
      Ότι αγώνα κάνουν, οι περισσότεροι, υποκρύπτεται ιδιοτέλεια.
      Πλέον είμαστε καχύποπτοι για όλους και για όλα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ