Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η παρέλαση ή αλλιώς μια αφορμή για το γνωστό σπορ: την εθνική μας φαγωμάρα

Λόγω της μελαγχολίας των ημερών - ελέω καιρού, ας διαμαρτυρηθώ κι εγώ μελαγχολικά για το μαύρο μας το χάλι. Γιατί με αφορμή ένα απλό καλλιτεχνικό γεγονός - και του κάνω χάρη που το αποκαλώ έτσι - που αν είχε συμβεί στο Λονδίνο ή στο Παρίσι θα είχε απασχολήσει μόνο τους περαστικούς θεατές,
εμείς βρήκαμε πάλι την ευκαιρία να διχαστούμε. Προς Θεού μη ξεχνιόμαστε παιδιά. Μπορεί μαζί ως έθνος - δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ τη σωστή λέξη, αν κάνω λάθος συγχωρήστε με οι πολιτικά ορθοεπείς - να γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου αλλά μη σας περάσει απ' το μυαλό ότι μοιραζόμαστε τίποτα άλλο. 

Και να οι αναλύσεις. Και να οι εξομολογήσεις. Και να οι φωτογραφίες της έγχρωμης μαθήτριας - συγγνώμη αν κάνω λάθος και πάλι - και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί, λες και δεν ήταν κάτι το αυτονόητο. Πανηγυρισμοί που δεν αποσκοπούν βέβαια στο να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση ή - ΑΛΛΙΜΟΝΟ, το εθνικό φρόνημα του κοριτσιού, τς τς τς - τι κουβέντες είναι αυτές, αλλά να βγάλουν με λεκτικές ταναλιες το μάτι του φασίστα γείτονα που ελπίζουμε να διαβάζει το ποστ. 

Ξεσηκωθείτε λοιπόν αδέλφια. Οι μέρες των εθνικών εορτών και πανηγύρεων είναι η καλύτερη ευκαιρία για αλληλοσπαραγμούς. Για να συντηρούμε το επαναστατικό μας ήθος και να ακονίζουμε τα ιδεολογικά μας μαχαίρια. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ακόμα μια φορά, τι κρίμα.

Ε.Κ.

6 σχόλια:

  1. δε υπάρχουν ατομικες ελευθεριες χωρις εθνικη ανεξαρτησια οποτε λειτουργουν υπο τη σκεπη των παραπάνω τα "παιδιά". διοτι το συγκεκριμενο γεγονος αν συναιβενε ανατολικα και βορειοανατολικα μας, θα ζητουσαν ασυλο μεχρι και τα τριτα ξαδερφια τους σε δυτικοευρωπαικο εδαφος. αρα ας ξαναδιαβασουν ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν ξέρω τι απόψεις έχει ο κάθε Έλληνας για τις παρελάσεις, αλλά για μένα η σημαία είναι σύμβολο. Το σύμβολο της πατρίδας. Της κάθε πατρίδας. Και όποιος έχει αποφασίσει να την κρατάει - και πολύ περισσότερο να παρελαύνει με αυτήν - θα πρέπει να τη σέβεται. Δεν είναι λάβαρο ομάδας ούτε λάβαρο πολιτιστικού συλλόγου. Είναι η σημαία της χώρας. Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι χαζομάρα θέλει. Ας κρατάει όμως στα χέρια ένα κασκόλ, ένα φουλάρι, ένα πανό, όχι τη σημαία. Θα ήθελα να έβλεπα τα πρόσωπα των ανώριμων 16χρονων της Ν. Φιλαδέλφιας μετά από μερικά χρόνια, όταν τα παιδιά τους θα δουν το βιντεάκι της προχθεσινής παρέλασης με τις μελλοντικές μανάδες τους, πώς θα νιώσουν. Περηφάνεια ή ντροπή. Ο χρόνος θα δείξει.
    ΥΓ. Σίγουρα, πάντως, υπερηφάνεια θα νιώσουν τα παιδιά της έγχρωμης μαθήτριας, που τίμησε περισσότερο από τους γηγενείς αυτό το σημαντικό σύμβολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;;;;
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ!!!!
    Η ΠΑΡΕΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ - ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ- ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.
    ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ!!!!"

      Νομίζεις πως όλοι όσοι κάνουν παρέλαση κάνουν επειδή το θέλουν; Στο γυμνάσιο και στο λύκειο με το ζόρι μας έβαζαν να κάνουμε παρέλαση, χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε ή αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουμε τα ρούχα (τα οποία αν θυμάμαι καλά ήταν ακριβά). Μας "απειλούσαν" ακόμα και με αποβολές.

      Διαγραφή
  4. Σε μερικές μέρες έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα περιμένω αυτά τα μιάσματα να παρελάσουν και εκεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποτε και κανενας δεν τιμωρηθηκε επειδη δεν ηθελε να κανει παρελαση. ναι, με καποιο "πιεστικο" τροπο το σχολειο επεμενε , ειδικα πολυ παλιοτερα και για να μη γινει "χαβαλες" η παρελαση, αλλα εδω και πολλα χρονια εαν καποιος μαθητης πει οτι οι γονεις μου ή και αυτο το ιδιο δεν θελει να κανει παρελαση δεν εχει κανενα προβλημα. αυτο ολοι το ξερουμε και ετσι ειναι. οποιος δε θελει παει καφετερια ή οπου αλλου θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ