Quantcast

http://picasion.com/

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: «Οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς»

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την έλευση των Προσφύγων - Μεταναστών στην Ημαθία το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τις τελευταίες ημέρες, με την πληροφορία ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή μας, ομάδα «αγανακτισμένων»
πολιτών καλλιεργούν κλίμα πολέμου, μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Χθες το βράδυ μία τέτοια ομάδα βρέθηκε στη διασταύρωση και έξω από ξενοδοχεία της πόλης μας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα, αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που φέρουν την υπογραφή της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, σε βάρος μιας σειράς λαών. Είναι θύματα καταπιεστικών καθεστώτων, της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλέμπορους και πολλοί απ' αυτούς πνίγονται στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων, ΕΕ, ΝΑΤΟ που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας, που ξέρει καλά τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμό και ξενοφοβία. Να αναπτυχθεί ένα ρεύμα αλληλεγγύης σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, είτε είναι Έλληνας, είτε αλλοδαπός. Να δυναμώσει τον αγώνα του, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στη χώρα του, να ζήσει ειρηνικά με όλους τους άλλους λαούς, αποκρούοντας τον εθνικισμό, το ρατσισμό.

Διεκδικούμε:


Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή νέα κέντρα φιλοξενίαςτης ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μαζί με άλλα σωματεία προγραμματίζει άμεσα να επισκεφθεί τους χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες και να εκφράσει την αλληλεγγύη του».

9 σχόλια:

  1. Ναι δεν ειναι εισβολεις με την πολεμικη εννοια αλλα βλεπουμε οτι δεν εχουν τελειωμο οι ασιατες και αφρικανοι μετακινουμενοι πληθυσμοι, αντεχει η πατριδα μας στο χαλι που εχει φτασει οικονομικα και πληθυσμιακα ( ελαχιστες γεννησεις) να ερθει εδω η μιση Αφρικη και η μιση Ασια;;;; εμεις να τους βοηθησουμε αλλα ποσους;;; ολους οσους ερθουν;;; αρα αφηστε τα ωραια λογια και να πιεσουμε τους πολιτικους μας να βρουν τροπο αντιμετωπισης του προβληματος οχι τροπο εγκαταστασης των ανθρωπων αυτων σε ολοκληρη τη χωρα χωρις να σταματουν οι ροες νεων που μπαινουν παρανομα και παρατυπα στη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ας περιοριστούν στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν γίνει κουρελόχαρτο στα χέρια της εργοδοσίας και ας μην παίρνουν θέση σε θέματα εξωτερικής-αμυντικής πολιτικής γιατί είναι επικίνδυνοι.Αν βγει στο εξωτερικό το μήνυμα ,οτι η Ελλάδα μεταφέρει στο εσωτερικό της χωρας, αβερτα μετανάστες απο τα νησιά, οι ροές λαθρομεταναστων, θα θυμίζουν την τρικυμία που έχουν στο κρανίο οι εργατοπατερες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΣΥΜΠΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΥΣ...ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πάντα οι κομμουνιστές αμετανόητοι, ουδέποτε στήριξαν τον Έλληνα και την Ελλάδα. Μια ζωή προδότες και καταστροφείς της Ελληνικής συνοχής. Δεν είναι τυχαίο που το 1949 οι πρόγονοι των σημερινών κομμουνιστών αιματοκύλησαν την πόλη της Νάουσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα πρέπει να μιλάτε διότι είστε ανίδεοι στα θέματα αυτά (τωρα θα μου πεις σάμπως στα εργατικά έχετε καμιά ιδεα ; Οι εργαζομενοι σας εχουν γραμμένους ...). Ο πολεμος με την Τουρκία έχει αρχίσει με τους μεταναστες πάρτε το χαμπαρι. Δεν μας φταινε οι άνθρωποι αλλα ήδη ειμαστε σε πόλεμο. Όποιος δεν το καταλάβει τωρα κακο του κεφαλιου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι δεν είναι εισβολείς είναι λαθροεισβολεις!!!!Τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα μας γιατί έχουν τον σκοπό τους...έχουν υπογράψει εδώ και κάτι χρονακια να ξεριζώσουν τους χριστιανούς από παντού!!!!όχι δεν τους δέχομαι!!!!!Το ότι προσπαθώ να προστατεύσω τη χώρα μου και τα παιδιά Μος δεν λέγεται ρατσισμός!!!!Ναι οι Έλληνες ξερουν από προσφιγια,δεν ξέρουν όμως να καταπατούν το ξένο έδαφος και τα πιστεύω τούς!!!!Θέλω τη χώρα μου ΠΙΣΩ!!!!!
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεκόλλα, το θέμα δεν έχει να κάνει με χριστιανούς αλλά με οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, τη θρησκεία οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι την έχουνε γραμμένη ... δουλειές για να κονομίσουν θέλουν να κάνουν.

      Διαγραφή
  7. ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑΡΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ! ΝΑ ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι δουλειά έχει το εργατικό κέντρο με το μεταναστευτικό; Με την ίδια λογική θα πάρει θέση και για τα όρια ταχύτητας στις ε.ο. ή για τις αντιπυρικές ζώνες στα δάση. Διψάνε για δημοσιότητα με κάθε τρόπο.
    Επίσης καλό θα ήταν το ύφος της ανακοίνωσης να απέχει από κομματικές νόρμες, που μου βγήκε κοτσάμ εργατικό κέντρο να μιλήσει για τον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ.. Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ