Quantcast

http://picasion.com/

«Εκτός Νόμου» οι ανήλικοι που διαπράττουν μικροκλοπές

Δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας
Θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα, είναι η έξαρση της παραβατικότητας με μικρές ή και μεγαλύτερες κλοπές που συνοδεύονται και από ζημιές. Τα πολύ συχνά φαινόμενα διάρρηξης
αυτοκινήτων ειδικά σε πυλωτές πολυκατοικιών, όπως και οι μικροκλοπές πάσης φύσεως, έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βεροιώτη» το τμήμα Ασφάλειας της Βέροιας δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και μόνο την τελευταία εβδομάδα έχει εξιχνιάσει 16 τέτοια περιστατικά. Πλην όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δράστες είναι ανήλικοι (πολλές φορές και κάτω από 12 ετών) και έτσι η δράση τους δεν εμπίπτει στον πρόσφατα αναθεωρημένο νέο ποινικό κώδικα. Και εφόσον δεν ασκείται καμία δίωξη δεν μπορούν να κατηγορηθούν ούτε οι γονείς. 

Άλλωστε πολλά από τα αδικήματα αυτά της «χαμηλής παραβατικότητας» έχουν καταργηθεί ως τέτοια, μας τόνισε αρμόδια πηγή. Έτσι, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί είναι να τους κεράσουν ένα ποτήρι νερό, να τους χαϊδέψουν τα μαλάκια και να τους στείλουν... σπίτι τους. 

Αυτό που περιμένει η Αστυνομία και μαζί της οι πολίτες, είναι οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ελπίζεται ότι θα αμβλύνουν αυτές της δυσλειτουργίες και θα επιτρέψουν τον περιορισμό του φαινομένου.

4 σχόλια:

  1. ...για να μην οδηγηθούμε στην αυτοδικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τα γνωστά γυφτάκια.....δεν μένει πλέον να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσς! Θα σας ακούσουν οι... ανεκτικοί, και θα κυνηγάν εσάς μετά!

      Διαγραφή
  3. Μάλλον ετσι θα γινει, δυστηχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ