Quantcast

http://picasion.com/

«Έφηβη» διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή στη Βέροια

Κρατώντας πλακάτ με το όνομά τους, την ημερομηνία γέννησής τους και ένα σύνθημα για την κλιματική αλλαγή, κορίτσια από το 2ο Λυκείου Βέροιας βγήκαν στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενα σιωπηρά για το περιβάλλον. Οι έφηβες κινήθηκαν στα χνάρια της Γκρέτα Τούνμπεργκ
που έκανε την αρχή και ακολούθησαν εκατομμύρια άλλοι έφηβοι από ολόκληρο τον κόσμο. 

Γιατί όμως οι νέοι βγαίνουν στους δρόμους και αφιερώνουν μία μέρα για το κλίμα χωρίς να πηγαίνουν σχολείο;

Τους τελευταίους μήνες και ήμερα Παρασκευή οι νέοι προτιμούν να συμμετάσχουν στην παγκόσμια απεργία για το κλίμα, η οποία ασφαλώς έχει ως πυρήνα της τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ. Μέσα από αυτήν τους την κινητοποίηση, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο ότι χρειάζεται όλοι μας να αναλάβουμε δράση εάν θέλουμε πραγματικά να καταπολεμήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. 











11 σχόλια:

  1. πολυ σοβαρο το θεμα "κλιματικη αλλαγη". Αλλα βρε κοριτσια για σοβαρευτείτε λιγάκι!!! με τέτοια "χαζα" τι πιστευετε οτι πετυχαίνετε;;; αλλοι αποφασιζουν για τετοια θεματα και τα επηρεάζουν εαν τα επηρεάζουν. γιατι υπαρχει και το ενδεχόμενο αυτο που φαινεται πως εχει ξεκινησει με το κλιμα να μην οφείλεται σε σημαντικο βαθμο στον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με απογοητεύεις Μαρινάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαχλή προπαγάνδα της ΝΤΠ με θύματα τα παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας και τίποτε δεν σκότωσε καμμία σας κορίτσια, αλλά μην χαλαρώνετε. Έχετε όντως πρόβλημα. Δεν ξέρω τί φταίει, πάντως κάποια εγκεφαλικά κύτταρα είναι σίγουρα καμμένα! Τέρμα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο στα κοριτσια! προσπαθουν να περασουν το μηνυμα τους σκομα κ στη βεροια... που 3 απο τα σχολια της αναρτησης ειναι 'μ απογοητευεις προπαγανδα και χαζα'κριμα σε μια τοσο ομορφη πολη να χει τοσο 'ασχημους' δημοτες ΓΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας λες, τώρα ντράπηκα...

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ 10-15 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΕΙΛΕ ΕΣΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΟΥ Η ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΑΝ ..
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ . ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΟΣ Η ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ ΜΕ 3-4 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ

      Διαγραφή
  6. Μπορειτε να κρινετε τον τροπο που τα κοριτσια προσπαθησαν να περασουν ενα μυνηνα αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος πως η κλιματικη αλλαγη μας σκοτωνει και το οτι γυρνατε την πλατη σε κατι τοσο σημαντικο δεν θα το κανει να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σχεδον κανεις δεν ειναι αδιαφορος για τις "παραξενιες" του καιρου τα τελευταια χρονια. οι αποφασεις οι οποιες ενδεχεται να μπορουν να αναστρεψουν την κατασταση ειναι στα χερια αλλων. πολυ ισχυρων κρατων και εταιριων. εαν αυτοι δεν λειτουργησουν τουλαχιστον με αισθημα αυτοσυντηρησης και εαν η πιθανη αλλαγη του κλιματος όντως οφειλεται στην ανθρωπινη δραστηριοτητα δεν θα υπαρχει επιστροφη.

      Διαγραφή
  7. Αυτού του τύπου η αντιδραση,ομοιάζει με επιβάτες πλοίου που βυθίζεται και οι επιβατες καθοντε στo deck ζωγραφίζοντας σπίτια με μια πόρτα και δύο παράθυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ.
      ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ...ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ