Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κατά της εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού

Το κείμενο του ψηφίσματος της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου εξισώνεται ο κομμουνισμός με τον φασισμό, δημοσίευσε το Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του veriotis.gr στις 31 Οκτωβρίου με κλικ εδώ).
Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το ψήφισμα: «Με αφορμή την 80η επέτειο από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση των πολιτικών ομάδων του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, εξισώνει εντελώς ανιστόρητα τον φασισμό με τον κομμουνισμό. 

Προσβάλει έτσι τη μνήμη των εκατομμυρίων κομμουνιστών κι άλλων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί το φασιστικό-ναζιστικό τέρας. Το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου κι ας ήταν αυτή που έδωσε εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα, συντρίβοντας τους ναζί στα πεδία των μαχών. Μάλιστα, ζητά να στηθεί μια νέα ‘Νυρεμβέργη’, αυτήν τη φορά για τον κομμουνισμό!

Με τέτοια ψηφίσματα, η Ε.Ε. επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία που έχουν γράψει με το αίμα τους οι λαοί. Αθωώνει τα εγκλήματα του φασισμού-ναζισμού, ρίχνοντας έτσι νερό στον μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Κρύβει από τους λαούς της Ευρώπης ότι ο φασισμός στηρίχτηκε τότε αλλά και σήμερα από μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του συστήματος.

Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. ανέχεται και στηρίζει κυβερνήσεις στις χώρες του Βίσεγκραντ και της Βαλτικής που αποδίδουν τιμές σε συνεργάτες των ναζί, που θεωρούν «εγκληματικές» οργανώσεις τα Κομμουνιστικά Κόμματα, αποδεικνύοντας έτσι την πραγματική της στόχευση.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί προσβολή στην εθνική αντίσταση που βασικός αιμοδότης της ήταν οι κομμουνιστές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας θεωρεί απαράδεκτο και ανιστόρητο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο ‘Για τη σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης’ της 19ης Σεπτεμβρίου 2019 και το καταδικάζει, γιατί ο αντικομουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
       ΜΙΧΑΗΛ                          ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
  ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ                        ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

9 σχόλια:

  1. Οι φασίστες σκοτωσαν σε 5 χρόνια 3 εκατομμύρια σε 20 χώρες, και οι κομουνιστές σκότωσαν σε 30 χρόνια 1,5 εκατομυριο απο το ενωμενο σοβιετ στη σιβηρια. Έχει διαφορά μην λέμε οτι θέλουμε.Μια Θεσσαλονίκη κόσμο.Μικρη είναι Σαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δεκάδες εκατομμύρια σε Ευρώπη και Κίνα μαζί. Ο πατερουλης Στάλιν έκανε πλάτες στον Χίτλερ και τον τάιζε όσο πετρέλαιο ήθελε στις αρχές του πολέμου. Μπουκαρε σε χώρες Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνια. Χάρη στο σύμφωνο που έκανε με τους Ναζί. Εξίσωση όσο εκεί που δεν παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτήστε τους απογόνους των Πόντιων που ήρθαν από τη Ρωσία γιατί ήρθαν στην Ελλάδα το '1920. Επειδή καλοπερνούσαν; Πραγματική εθνοκάθαρση υπέστησαν οι Έλληνες της Ρωσίας, ως εκδίκηση επειδή ο Ελληνικός στρατός βοήθησε τους Συμμάχους στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων στην αρχή της.
    Διαβάστε και το "αρχιπέλαγος Γκούλαγκ" του Σολζενιτσιν να μάθετε τι γινόταν τότε... Με στοιχεία, χρονολογίες, ονόματα. Και αν μπορέσετε με επιχειρήματα να αποδείξετε ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη στην πραγματικότητα, θα έρθω και εγώ να υπογράψω το ψήφισμά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πνευματικός πατέρας του Χίτλερ ήταν ο Στάλιν.
    Τα στρατόπεδα εργασίας, ο ένας τα ονόμασε Νταχάου και ο άλλος Γκούλαγκ.
    Για την ιστορία, στα δεύτερα, πέθανε περισσότερος κόσμος.
    Η ιστορία πε ψηφίσματα δεν αλλοιώνεται στη συνείδηση του λαού, μένοντας εκτεθειμένοι αυτοί που τα ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα έχει ακόμα κομμουνιστικό κόμμα και δεν μπορώ. Α, όχι θυμήθηκα. Υπάρχει μία. Αλλά δεν είναι σύγχρονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... βγήκε σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο , αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό. Βαθιά αμόρφωτοι κι ανιστόρητοι . Ο πατερούλης θα σας στοιχιώνει μέχρι να μείνετε άδεια κουφάρια. Οι ίδιοι κι ίδιοι που γράφετε τις μαλακίες σας για τους πρόσφυγες , για τους μαθητικούς αγώνες , οι ίδιοι κυρ Παντελήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ακρα ειναι παντα ακρα απ ολες τις πλευρες.
      αλλα οχι και πατερουλης ο σταλιν!!!

      Διαγραφή
  7. Ξέχασες την μεγαλύτερη χαφιεδογιορτή του Πολυτεχνείου. Μεγαλύτερη προπαγάνδα και χειραγώγηση στους μαθητές δεν έχει υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε η μοναδική χώρα στον πολιτισμένο κόσμο που έχει στην βουλή κομμουνιστικό κόμμα. Ιδίως τα κράτη που είχαν κομμουνισμό και τον κατάργησαν τον έχουν απαγορέψει να υπάρχει ''δια ροπάλου''. Μάλιστα με επίσημα ιστορικά στοιχεία ο Μάο και ο Στάλιν δολοφόνησαν πολύ περισσότερους από τον Χίτλερ, απλά μετά την λήξη του Β΄ΠΠ ήταν με τους νικητές και δεν τους ''ενόχλησε'' κανείς. Τέλος φίλοι μου όλα τα δεινά του κόσμου προέρχονται από τους Ναζιστές, τους Φασίστες και τους Κομμουνιστές. Τώρα εμείς που εδώ στη Βέροια έχουμε μερικούς εναπομείναντες γραφικούς αριστερούς που ζουν ως καπιταλιστές ας τους κάνουμε ''χάζι''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ