Quantcast

http://picasion.com/

Άρωμα... Ανατολής στο Μακροχώρι - Τι ωραίο ετοιμάστηκε στον φούρνο «ΠΚΠ»;

Σιροπιαστά Ανατολής στην αυθεντική τους μορφή με την υπογραφή του pastry chef Νίκου Χανσαρίδη
Ένα άρωμα... Ανατολής πλανάται αυτές τις ημέρες στην ατμόσφαιρα του Μακροχωρίου. Ένα σύμπλεγμα αρωμάτων φρέσκου βουτύρου, ξηρών καρπών και σιροπιού που μας
τράβηξε αμέσως στον παραδοσιακό φούρνο «ΠΚΠ», για να διαπιστώσουμε πως στο εργαστήριό του γινόταν ωραία και νόστιμα πράγματα! Εκεί συναντήσαμε τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, διάδοχο της οικογενειακής επιχείρησης «ΠΚΠ» και «ανήσυχο» αρτοδημιουργό, παρέα με τον εξπέρ των αυθεντικών γλυκών της Ανατολής, pastry chef Νίκο Χανσαρίδη. Τι ετοίμαζαν οι δύο άνδρες στο εργαστήριο του «ΠΚΠ»;
Ο κ. Χανσαρίδης βρέθηκε στο Μακροχώρι καλεσμένος του Παναγιώτη, προκειμένου να πραγματοποιήσει στην επιχείρηση, διήμερο σεμινάριο με θέμα τα γλυκά της Ανατολής. Επί δύο ημέρες, ο pastry chef μετέδωσε στον Παναγιώτη τις γνώσεις και τα μυστικά του πάνω στις τεχνικές του αυθεντικού ανατολίτικου γλυκού, δημιουργώντας μαζί πολλά σχέδια σιροπιαστά, από διάφορες περιοχές της Ανατολής, προσαρμοσμένα και λίγο στα δικά μας γούστα.
Του δίδαξε τα πάντα. Από την επιλογή των σωστών υλικών, την τέχνη του ανοίγματος του φύλλου, τις συνταγές, το δίπλωμα, το σιρόπιασμα, το στόλισμα, μέχρι και το σερβίρισμα. Η παρασκευή των σιροπιαστών ξεκίνησε από το μηδέν. Τίποτα έτοιμο, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, με πρωτογενή πρώτη ύλη Α' ποιότητας, φρέσκο βούτυρο, εκλεκτούς ξηρούς καρπούς. Και η διαδικασία; Όλη με το χέρι και με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής.
Φτάσαμε τη στιγμή που το καυτό σιρόπι τσιτσίριζε πέφτοντας μέσα στο ταψί και δεν αντισταθήκαμε στη δοκιμή. Και πλέον μπορούμε να πούμε πως, σιροπιαστά έχουμε δοκιμάσει πολλά, αλλά το «ΠΚΠ» αποτελεί από σήμερα το σημείο όπου μπορούμε να τα γευτούμε στην αυθεντική τους μορφή!  

Εμείς τα δοκιμάσαμε. Εσείς μπορείτε να τα γευθείτε από σήμερα κιόλας να τα απολαύσετε στο «ΠΚΠ», στον κεντρικό δρόμο του Μακροχωρίου, που πλέον γνωρίζει καλά τα μυστικά των Ανατολίτικων Γλυκών και τα παρασκευάζει στο εργαστήριό του με τον αυθεντικό και παραδοσιακό τρόπο, με τα πιο αγνά υλικά.

Παραδοσιακός φούρνος «ΠΚΠ»

Αριστοτέλους 95, Μακροχώρι


Πάρτε μια... «γεύση»! 










2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Παναγιώτη για την πρωτοβουλία σου... Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ήλιος βγαίνει από την Ανατολή.. καλές δουλειές... Βασίλης Ελευθεριάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ23 Νοεμβρίου 2019 στις 7:43 μ.μ.

    Οργασμός γεύσεων σε γλώσσα, ουρανίσκο και οισοφάγο...Ευχαριστούμε ΠΚΠ!!!
    Υ.Γ.: Όταν στην αρχαία Ελλάδα μιλούσαν για αμβροσία...μάλλον κάτι τέτοιο θα εννοούσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ