Quantcast

http://picasion.com/

Απλήρωτα ακτινίδια βρέθηκαν στη Βέροια - Δύο χρόνια φυλακή στον οδηγό της νταλίκας

Η υπόθεση που ξεχώρισε στο χθεσινό Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας ήταν αυτή μιας κομπίνας, με θύμα συνεταιρισμό αγροτών του Νέστου. Πιο συγκεκριμένα, το 2013 φορτώθηκαν για να εξαχθούν στην Αγγλία από τη Χρυσούπολη (από συσκευαστήριο) ακτινίδια αξίας 21.000 ευρώ, αλλά το
προϊόν και δεν εξήχθη στην Αγγλία και κυρίως δεν πληρώθηκε. Η εταιρία που τάχα αγόρασε τα ακτινίδια δεν υπάρχει. Δημιουργήθηκε για λίγες μόνο ημέρες. Με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, η ποινική της ευθύνη επίσης δεν υπάρχει μιας και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο! Χθες εκδικάστηκε μια άλλη πλευρά της υπόθεσης, κατηγορούμενος ήταν ο οδηγός του φορτηγού που ανέλαβε να μεταφέρει τα ακτινίδια στο εξωτερικό.

Παρά τις διάφορες δικαιολογίες συναδέλφων του και της μεταφορικής εταιρίας στην οποία δούλευε, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από συνήγορο. Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή χωρίς αναστολή!

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού. Διηγήθηκε πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία για 200 συνολικά τόνους ακτινιδίων από το Νέστο. Στη συνέχεια φορτώθηκε το πρώτο φορτηγό αλλά μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία αλλαγής οδηγών και υπευθύνων, τα ακτινίδια βρέθηκαν στη Βέροια. Επρόκειτο να εξαχθούν στην Πολωνία (άγνωστο αν αυτό έγινε) και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Η υπόθεση αναφέρονταν σε δύο εταιρίες.

Σε αυτήν της Αγγλίας (με έλληνες εκπροσώπους της) και στην μεταφορική εταιρία που ανέλαβε την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων. Οι οδηγοί του φορτηγού άλλαζαν αφού ο ένας δεν μπορούσε (ειπώθηκε ότι είχε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου) κι ο άλλος εμφανίζονταν αλλά είχε ξεχάσει να έχει μαζί του δίπλωμα και άλλα έγγραφα του!

Παρόλα αυτά η συμφωνία υλοποιήθηκε και τα ακτινίδια φορτώθηκαν αλλά δεν πληρώθηκαν. Ως που η μεταφορική εταιρία μετέφερε τα ακτινίδια στη Βέροια όπου τάχα η αγοράστρια εταιρία άλλαξε απόφαση κι έτσι τα έστειλε στην Πολωνία.

Κατά πληροφορίες η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σκανδάλου, εξαπάτησης και αγροτών, όπου τα αγροτικά προϊόντα έμεναν στην Ελλάδα και στο τέλος πωλούνταν από εταιρία σούπερ μάρκετ. Τέτοιες υποθέσεις έχουν δικαστεί και στη Θεσσαλονίκη ενώ απλήρωτα προϊόντα φέρεται να διέθεσε στην ίδια εταιρία της Αγγλίας και συνεταιρισμός με έδρα το Δήμο Παγγαίου.

Σε υπόθεση του Μονομελούς αθωώθηκαν τρία άτομα που ήταν κατηγορούμενοι για υδραυλικές εργασίες που έγιναν από μη επαγγελματίες υδραυλικούς. Η υπόθεση απασχόλησε την Αστυνομία μετά από ανώνυμη καταγγελία. Το δικαστήριο αθώωσε και τους υποτιθέμενους υδραυλικούς και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έγιναν οι εργασίες. Οι δύο δήλωσαν φίλοι του, τον εξυπηρέτησαν- είπαν στην απολογία τους- χωρίς να πληρωθούν. Τα ίδια ισχυρίστηκε και ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ" ΕΙΔΑΝ Ή ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΨΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ;
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....και για κατι φορτια με ροδακινα που θα πηγαιναν εξω....αλλα χαθηκαν στην πορεια;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ