Ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε για τους αμερικανικούς δασμούς στην κομπόστα

Τα γραφεία της Ε.Κ.Ε. στη Νάουσα επισκέφτηκε χθες 5 Νοεμβρίου 2019 ο κ. Γρ. Δημητριάδης / Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κων. Αποστόλου και με το σύνολο
των μελών της. Στην συνάντηση οι δυο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.

Από πλευράς Ε.Κ.Ε. τονίσθηκε το μέγεθος του προβλήματος αφού εξαγωγές αξίας περίπου 50 εκ. δολαρίων στις ΗΠΑ καθίστανται απαγορευτικές με το συνολικό δασμό να φθάνει στο 43%. Ζητήθηκε η άμεση ακύρωση των πρόσθετων δασμών του 25% και εναλλακτικά η αναστολή εφαρμογής τους για τα προϊόντα που έχουν ήδη παραχθεί με προδιαγραφές εξαγωγής τους στις ΗΠΑ.

Ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα γίνει στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος και διαβεβαίωσε τα μέλη της Ε.Κ.Ε. για την συνεχή υποστήριξη της θέσης τους σε κάθε κατεύθυνση (ΗΠΑ - Ε.Ε.).

Εκτίμησε ότι με την αναμενόμενη απόφαση του ΠΟΕ σε βάρος των ΗΠΑ για την επιδότηση των αεροσκαφών Boeing θα δοθεί ουσιαστικά η δυνατότητα διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. – ΗΠΑ. Σ’ αυτές η ακύρωση των δασμών για τα προϊόντα των μελών της Ε.Κ.Ε. είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γενικός ανέφερε στη συνέχεια ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα της βιομηχανίας σήμερα, είναι και πρόβλημα των παραγωγών και συνακόλουθα του συνόλου της τοπικής μας οικονομίας αύριο.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις που προκύπτουν από το BREXIT, οι σχέσεις με τις αγορές της MERCOSUR αλλά και γενικότερα οι ενέργειες που υποστηρίζουν τις εξαγωγές της κομπόστας.

1 σχόλιο:

 1. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
  ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ Ε.Κ.Ε. ΟΤΙ
  ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΈΚΥΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΈΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ .
  ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΛΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΙΝΑ!!!
  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ: MIRELA, ROMEA, KATERINA, A37.
  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΑΛΎΝΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ;;;; ( ΜΑΣ ) ΒΡΗΚΕ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ