Quantcast

http://picasion.com/

Συνάντηση Βοργιαζίδη με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών

Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας πραγματοποίησαν, το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Τσιφλίδης, στο πλαίσιο των επαφών του συλλόγου με τις τοπικές αρχές. Κατά τη συνάντηση
αναπτύχθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής αλλά και ευρύτερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας όπως είναι ενδεικτικά το εμπάργκο με τη Ρωσία, η επικείμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα από τις Η.Π.Α., η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, το υψηλό κόστος των εργατών γης αλλά και το μέλλον του εργοστασίου ζαχάρεως στο Πλατύ.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στο ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα στο θέμα των στρεμματικών αποζημιώσεων και το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στις πληρωμές, ειδικά για περιοχές όπου επλήγησαν στο 100%, με τις αποζημιώσεις ουσιαστικά να αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τους καλλιεργητές.

Επιπλέον, εκφράστηκε για ακόμη μια φορά η αμοιβαία δέσμευση για στενή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου αλλά και για την ανάδειξη των κυριότερων ζητημάτων των αγροτών της περιοχής σε εθνικό επίπεδο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, κ. Τάσος Χαλκίδης, σημείωσε πως η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί αυτοτελής Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Βέροιας και η τοποθέτηση ενός Αντιδημάρχου που γνωρίζει καλά τα ζητήματα του τοπικού αγροτικού κλάδου αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται κοντά στον αγρότη. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βέροιας θα συνεχίσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να είναι ουσιαστικός αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της περιοχής καθώς και ενεργός συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους.

1 σχόλιο:

  1. Τασουλη παλια μου τεχνη κοσκινο...απο γλυψιμο σε γλυψιμο πατε...αντε να δουλεψετε λιγο...προστατες του "εαυτου" σας....Οι "κακοι" συντεχνιαρχες σε αυτη την χωρα το μονο που κανουν ειναι να γλυκαινουν τον εαυτουλη τους...και να ταιζουν τους γυρω για α ειναι παντα στην επιφανεια....Γεια σου Τασουλη ...πηγαινε στον ξαδελφο σου να κανεις διαχειριση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ