Quantcast

http://picasion.com/

Σοκαρισμένη η Ευρώπη με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας

Του Γιώργου Σ. Χατζηγεωργίου
Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων αξίζει ίσως υπογράμμιση το εξής περιστατικό. Το ΚΚΕ κατέβασε προς ψήφιση κείμενο, που καταδικάζει εγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου σχετικά με τη "σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης". Το εν λόγω ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζει τα "ολοκληρωτικά καθεστώτα", αναφέρει ότι "το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονία και εκτοπίσεις και προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ανθρωπότητας απώλεια ανθρώπινων ζωών και στέρηση ελευθερίας". Καταδικάζει επίσης το Ολοκαύτωμα, αλλά και "τις επιθετικές πράξεις, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από το ναζιστικό, το κομμουνιστικό και τα λοιπά ολοκληρωτικά καθεστώτα".

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τις παρατάξεις σχεδόν ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές και τους Φιλελεύθερους, μέχρι τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες και εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά.

Η Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στη Βέροια λοιπόν, θιγόμενη από την εξίσωση όπως την εισπράττει ναζισμού - κομμουνισμού, καταθέτει τον αποτροπιασμό της για το Ευρωπαϊκό ψήφισμα και προτείνει την καταδίκη του στο Δημοτικό συμβούλιο.

Ρίγη όργωσαν το κορμί της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο άκουσμα της είδησης πως το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας θα καταδίκαζε το ψήφισμά της! Διότι ως γνωστόν τα ψηφίσματα μικρών επαρχιακών πόλεων της Ελληνικής επικράτειας είναι βαρύνουσας σημασίας και επιφέρουν ιστορικά αποτελέσματα. Ψηφίσματα όπως αυτά κατά της λιτότητας, ή υπέρ της ανάπτυξης, ή τα άλλα τα υπέροχα περί «αποπυρηνικοποιημένης ζώνης». Ως εδώ λοιπόν όλα καλά και συνήθη.

Ποιά τύχη επιφύλαξαν όμως οι αιρετοί άρχοντες της Βέροιας στο αίτημα του ΚΚΕ;

Ψηφίστηκε πανηγυρικά. Διαφώνησε μόνο ένας.

Η παράταξη Βοργιαζίδη σχεδόν σύσσωμη, συμπεριλαμβανομένων και όσων δημοτικών της συμβούλων προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ενέκρινε το ψήφισμα του ΚΚΕ. Λευκό ψήφισε ο κ. Λυκοστράτης.

Η παράταξη της κ. Μπατσαρά που έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ εξοχήν εκφράζει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της πόλης, ψήφισε… ΛΕΥΚΟ. Διαφώνησε ο Κώστας Παλουκίδης που ήταν και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος Βέροιας που ψήφισε ΟΧΙ στην πρόταση του ΚΚΕ.

Εδέχθη βέβαια τη μήνη του κ. Μαρκούλη, ο οποίος ενώ θα αποχωρούσε έτσι κι αλλιώς για άλλους λόγους, εξεμάνη τόσο με το σύνολο της παράταξης Μπατσαρά για το ΛΕΥΚΟ, όσο και με τον κ. Παλουκίδη που τόλμησε να διαφοροποιηθεί ψηφίζοντας ΟΧΙ.

Ανάμεσα σε άλλα που του έσουρε, ανέφερε πως κακώς έχει την ελευθερία της έκφρασης στην αίθουσα. Νωρίτερα βέβαια ο κ. Μαρκούλης είχε επιχειρηματολογήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά αυτό ήταν σε άλλο θέμα, αφορούσε τον… Τζόκερ, τη δημοφιλή ταινία που παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους. Φεύγοντας απευθύνθηκε στους δημοτικούς συμβούλους που παρέμειναν στην αίθουσα: «Καθήστε εσείς εδώ με τους ναζί», τους είπε δείχνοντας προς τα έδρανα της παράταξης Μπατσαρά και αποχώρησε θορυβωδώς μαζί με τη δημοτική του ομάδα.

Τελικώς φαίνεται πως η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ στους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων της πόλης μας είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκλογική του δύναμη στην κοινωνία... και μπράβο του!

17 σχόλια:

  1. Ἦταν πού ἦταν βαρεμένος τό γκιοῦμι, ὁ σκοπιανοτσολιᾶς, τώρα σάλεψε τελείως._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σίγουρο είναι ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν επιδέχονται Κοινοβούλια και αντίθετη άποψη. Ή είσαι μαζί τους ή είσαι αντίπαλος και δεν έχεις δικαίωμα έκφρασης και δράσης. Ό ένας στο όνομα της φυλής έκανε εγκλήματα ενώ ο άλλος στο όνομα του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα έδρανα της Ιεράς Συνόδου όμως ...αειθαλείς οι τηβεννοφόροι της δημοκρατίας. Ε;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ εἶναι ὀ ρόλλος τους ἡ προάσπισι τοῦ πολιτεύματος, ρἐ ἄθεο, ἀνελεύθερο τρολλάκι!

      Διαγραφή
    3. Λογικότατο να το αντιλαμβάνεσαι ως αθεΐα, μικρονοϊκέ ναυτίλε , λαθρεπιβάτη της Γλώσσας, βάνδαλε της Σύνταξης και της Ορθογραφίας. Άσχετε!!!

      Διαγραφή
    4. Σωστά, μπορεῖ νά μή εἶναι σκέτη ἀθεΐα, ἀλλά κάτι πειό sophistiqué, π.χ. μασωνοπαγανισμός-ἑβραιοδωδεκαθεϊσμός ἤ... διαφωτιζζζμός μέ ὀλίγον ἀπό liberté, égalité, fraternité γιά ξεκάρφωμα καί στό βάθος γκιλλοτῖνες γιά τούς ἀντιφρονοῦντες._

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Παλουκίδη είσαι παληκάρη.Να ξέρουμε ποιούς θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά τι θα κάνει η Ε.Ε.;;;;;
    θα υποκύψει στις πιέσεις μας;;;;;
    Η Ούρσουλα θα... ανασκευάσει;;;!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στον κ.Παλουκιδη!
    Κάποιοι τιμούν τα παντελόνια που φοράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά οι κομμουνιστές έχουν απύθμενο θράσος, και είναι και αμετανόητοι. Ένα κόμμα το οποίο έχει καταδικαστεί παγκοσμίως για τα εγκλήματα του, εδώ στην Βέροια στηρίζεται από ορισμένους γραφικούς τυπάκους απομεινάρια του Στάλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε αγαπητέ μου ξάδερφε Κώστα Παλουκιδη .
    Μόνο εσύ φαίνεται να είσαι σοβαρός .Μόνο εσύ άξιζες τελικά τις ψήφους μας .Οι άλλοι ας προσκυνανε τους Σταλινοφασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ (Αλεξάντρ Σολζενίτσιν - Βραβείο Νόμπελ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό είναι ο κύριος που έγραψε το παραπάνω άρθρο που θέλει να λέγεται και δημοσιογραφος να φροντίζει να ενημερώνει σωστά γιατί για αυτό το θέμα δημιουργηθηκε ολόκληρο ζήτημα και δεν είναι τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στον κ.Παλουκιδη! Τα εχουμε κανει ολα ισιωμα με τον κάθε ανεκδιήγητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και έχουμε τους γνωστούς 5-10 γραφικούς αριστερούς της Βέροιας, οι κάποιοι δήθεν ''πολιτικοί'' και οι κάποιοι δήθεν ''δημοσιογράφοι'' που νομίζουν προσφέρουν έργο στην κοινωνία με τέτοιες ενέργειες και ψηφίσματα. Δεν κατάλαβαν αυτοί οι δήθεν αριστεροί πως Ναζιστές οι Φασίστες και οι Κομμουνιστές είναι αυτοί με τις ''ανώμαλες'' ιδεολογίες τους που αιματοκύλησαν όλη την ανθρωπότητα?. (Στάλιν-Μάο-Χίτλερ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τα εγκλήματα στο όνομα του Χριστού και του Μωάμεθ και, εν γένει , της μιας και μόνης Αλήθειας θα ασχοληθούμε αργότερα, κύριε Βεροιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωχ! Και τώρα τι θα κάνει η Ευρώπη μετά από αυτό το χαστούκι που της ρίξαμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ