Quantcast

http://picasion.com/

«Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ ακολουθεί τακτικές της Χρυσής Αυγής - Επιθυμούν ρεβάνς για τον Εμφύλιο»

Ο «πόλεμος» ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ στην απεργιακή συνέντευξη του Εργατικού Κέντρου Βέροιας
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στην ψήφιση του
αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Ταχματζίδης, ο Βασίλης Αδάμ, ο Κωνσταντίνος Δομανόπουλος και η Έλενα Ατσάλου, ενώ περιστράφηκε γύρω από τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, ενώ προβλήθηκε και βίντεο από την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο που συνοδεύτηκαν από άγρια επεισόδια με τραυματίες. Η επιλογή του Εργατικού Κέντρου, την ημέρα της απεργίας να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αντί να διοργανώσει συγκέντρωση, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΜΕ, συνεχίζοντας έτσι τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, με τον κ. Ταχματζίδη να απαντάει πως η επιλογή έγινε για να εστιάσουν στο ΠΑΜΕ και πως ήρθε η ώρα να μπουν σε μια περίοδο σύγκρουσης.
«Πλέον μπαίνουμε σε μια καινούρια εποχή ως συνδικάτα, σε σχέση με τις συμπεριφορές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Ήρθε η ώρα να μπούμε σε μια περίοδο σύγκρουσης. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Για εμάς η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των συνδικάτων είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως σημαντική είναι η αξιοπρέπεια και η συνέπεια των στελεχών και οργανώσεών μας, που δεν ξεπουλιούνται εκχωρώντας τη συνείδησή μας στο κόμμα ή με το να γίνουμε έμμισθοι υπάλληλοι του κόμματος, μέσα στην προσπάθεια να επιβιώσουμε. Κανένα κόμμα δεν μας υποδεικνύει τη στάση και τη θέση μας», ήταν αρχικά τα λόγια του κ. Ταματζίδη, που στη συνέχεια παρουσίασε το σχετικό βίντεο που δημιούργησε η ΓΣΕΕ (δείτε εδώ το βίντεο). 

«Μας θεωρούν βολεμένους και μας κατηγορούν ότι έχουμε προδώσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Εμείς εργαζόμαστε, σε αντίθεση με κάποια θηριώδη στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (αναφέρθηκε στους κυρίους Πέρο, Γκόγκο και Τασούλα) που μας πουλάνε συνείδηση», σχολίασε στη συνέχεια. 

Πρακτικές Χρυσής Αυγής - Ρεβάνς για τον Εμφύλιο
Αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στα συνέδρια της Καλαμάτας και της Ρόδου, με την έφοδο μελών του ΠΑΜΕ στους χώρους του συνεδρίου, τους προπηλακισμούς και τον τραυματισμό συνέδρων, την έφοδο στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν αλλά και την έφοδο προκαλώντας ζημιές στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, ο κ. Ταχματζίδης έκανε λόγο για πρακτικές που ακολουθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής. «Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όχι όπως κάνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, να δρουν εναντίον των εργαζομένων. Αυτά τα θέματα δε λύνονται με γροθιές και σιδηρολοστούς, αλλά με διάλογο. Κάτι που δεν επιτρέπουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Γιατί κάποιοι έτσι έκριναν ότι θα πάρουν τη ρεβάνς για τον Εμφύλιο. Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές και τα τάγματα της Χρυσής Αυγής. Είναι στον ίδιο παρονομαστή, με τη διαφορά πως τα τάγματα της ΧΑ είχαν νεκρό. Εμείς μόνο τραυματίες», ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης.

Με «δεμένα χέρια» η ΓΣΕΕ ενάντια στον πόλεμο της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζομένους - Με ευθύνη ΚΚΕ
«Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εμποδίζει την διεξαγωγή των συνεδρίων της ΓΣΕΕ για την ανάδειξη Διοίκησης, με αποτέλεσμα να έχει οριστεί προσωρινή Διοίκηση από το Δικαστήριο, που δε μπορεί να αποφασίσει για τις κινήσεις ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και την Κυβέρνηση, όπως η έλλειψη εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που δημιουργεί κενό και χώρο στους εργοδότες να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να παρέμβει εφόσον δεν έχει εκλεγεί Διοίκηση άρα δεν έχει οργανωτική υπόσταση. Ωστόσο, το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ έχει κάνει τις παρεμβάσεις του στο ΣΤΕ. Η ευθύνη ανήκει στο ΚΚΕ που δεν αφήνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες του συνεδρίου, θεωρώντας πως έτσι μπορούν να προχωρήσουν στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Πίστευαν ότι στην περίοδο της κρίσης οι δυνάμεις των ταξικών δυνάμεων θα είχαν αυξηθεί. Έχει υποστεί μείωση δύναμης το ΚΚΕ κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τους συσχετισμούς με γροθιές», ανέφερε. 

Απεργία και όχι συγκέντρωση για το Εργατικό Κέντρο
«Έχουμε κάνει την επιλογή να μην προχωράμε σε συγκέντρωση, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός οι ομιλίες. Πρέπει να ξαναζεστάνουμε τον κόσμο, να τον φέρουμε κοντά μας. Παρατηρείται μια αποστασιοποίηση του κόσμου από τα κοινά, σε όποια συγκέντρωση πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης σχετικά με την επιλογή του ΕΚ να πραγματοποιήσει συνέντευξη και όχι συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας.


«Η κατάσταση είναι τραγική και είμαστε προβληματισμένοι, όχι φοβισμένοι. Ο φανατισμός ποτέ δεν ωφέλησε το συνδικαλιστικό κίνημα. Μακάρι να δούμε ότι εμείς έχουμε άδικο και ο κόσμος να συσπειρωθεί με τους επαναστάτες ταξικούς και να γεμίσουν οι πλατείες και οι δρόμοι και εμείς να είμαστε οι σύγχρονοι εφιάλτες. Μπορεί να κάνουμε λάθη αλλά πρωτίστως θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι φίλοι μας, συγγενείς μας», συμπλήρωσε ο κ. Αδάμ. 















3 σχόλια:

  1. κκε το πιο συστημικο κομμα. δεν κυβέρνησε ποτε κι ομως παντα επαιζε το ρολο του πυροσβεστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος πως το ΚΚΕ ποτέ δεν διεκδίκησε κάτι νόμιμα και ήρεμα, πάντα διεκδικούσε τα πάντα δια της βίας και των όπλων. Η ιστορία του ΚΚΕ είναι γεμάτη αίμα και διαπλοκή, και δεν είναι τυχαίο πως τουλάχιστον 14 Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ καθαιρέθηκαν από το ίδιο το κόμμα, καθώς όλα γίνονταν για την εξουσία και το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Κόμμα ενδιαφέρεται πάντα για την επιβίωσή του πολιτική και οικονομική, τον κοσμάκη τον έχει χεσμ....ο, αν με τη δική του διάσωση γίνει κάτι και για τον κόσμο τότε καλύτερα γι' αυτό. Απόδειξη τα χρήματα που έστελναν οι πολικοί πρόσφυγες για χρόνια με σκοπό να βοηθήσουν τους συντρόφους-πολίτες που περνούσαν δύσκολα με διώξεις κλπ . Όταν κάποτε με το ΠΑΣΟΚ κάποιοι γύρισαν και πήγαν στο κόμμα να δουν τι έγινε με τα χρήματα αυτά, δεν βρήκαν τίποτα ούτε ένα στοιχείο. Το μόνο που βρήκαν ήταν κομματικά κτίρια και γραφεία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ