Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Veria Puppet Festival έρχεται στη Βέροια

10 ημέρες με 31 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας της Βέροιας «VERIA puppet '19» διοργανώνεται στη Βέροια, από τις 11 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2019. Με αφορμή τη διοργάνωσή του, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Λεωνίδα Ακριβόπουλο, την υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του VeriaPuppet Juanjo Corrales και του νέου προέδρου της ΚΕΠΑ Θεόφιλου Κορωνά. Παρών, αλλά λίγο πιο πέρα σε άλλο τραπέζι, ο πρώην -προσφάτως συνταξιοδοτηθείς- διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, που θέλησε να εκφράσει έτσι, δηλώνοντάς την και αργότερα, τη στήριξή του σε ό, τι χρειαστεί.
Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος Λεωνίδας Ακριβόπουλος, λέγοντας πως το μοναδικό αυτό Φεστιβάλ στην Ελλάδα μόνο καλό μπορεί να κάνει στη Βέροια. «Ξεκίνησε πριν χρόνια από κάποιους που το έστησαν και εμείς τα τελευταία 3 χρόνια καταφέραμε να διατηρήσουμε ένα επίπεδο και να το ανεβάσουμε ακόμα παραπάνω. Μόνο καλό προσφέρει στην πόλη το Φεστιβάλ, που είναι ίσως το μοναδικό με αυτή τη μορφή στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από φορείς και θεσμούς που η στήριξή τους τιμάει την πόλη μας», ανέφερε. 
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο νέος πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, λέγοντας πως ο πήχης είναι ψηλά και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ήδη από την απερχόμενη διοίκηση είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη. «Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά και δύσκολα να ξεπεραστεί. Θα καταβάλουμε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε την ποιότητα. Οι δράσεις που προγραμματίστηκαν από την Διοίκηση που απέρχεται, είναι μια παρακαταθήκη και είμαστε ευγνώμονες», ανέφερε ο κ. Κορωνάς.
Απολογισμό των τεσσάρων χρόνων του Φεστιβάλ έκανε στη συνέχεια η Νανά Καραγιαννίδου, λέγοντας πως για 4η συνεχή χρονιά η Βέροια μετατρέπεται σε πόλη του κουκλοθέατρου και της παντομίμας. Φέτος, θα υπάρχουν συνολικά 31 παραστάσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο, εκ των οποίων 12 θα είναι για σχολεία, 12 για το κοινό, 7 παραστάσεις θεάτρου δρόμου, 1 διεθνές Σεμινάριο, 1 Master Class, 1 εικαστική εγκατάσταση, καθώς και εργαστήρια για μαθητές σε 5 Δημοτικές Κοινότητες.
Τέλος, το λόγο πήρε ο Juanjo Corrales, για να παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, τονίζοντας τα δυο σημαντικά σημεία του Φεστιβάλ, τον διεθνή χαρακτήρα και την μοναδικότητα. «Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με έντονα διεθνή χαρακτήρα, που βοηθάει στο διεθνές μάρκετινγκ της Βέροιας, που γίνεται σημείο αναφοράς για την Ελλάδα στο κομμάτι αυτό, καθώς είναι μοναδικό στο είδος του». 
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν καλλιτέχνες, ομάδες και θίασοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, Βέλγιο και Ελβετία, με τον κ. Corrales να σημειώνει πως οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν από τις ξένες ομάδες, θα είναι παντομίμες οπότε δε θα υπάρξει πρόβλημα κατανόησης από τους θεατές. Αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ