Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

4 εναλλακτικές θεραπείες για την πιτυρίδα

Η...«μάχη» με την πιτυρίδα μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη. Η πιτυρίδα προκαλεί ξηροδερμία, ενώ οι χαρακτηριστικές «νιφάδες» λερώνουν τα ρούχα και τα μαλλιά, φέρνοντάς σας σε δύσκολη θέση. Είναι ένα μια από τις πιο γνωστές χρόνιες παθήσεις του δέρματος και του κεφαλιού, που χαρακτηρίζεται
απόκνησμό και απολέπιση του δέρματος. Διαβάστε αναλυτικά τις 4 εναλλακτικές θεραπείες: 
  • Μαγειρική σόδα: Η χρήση μαγειρικής σόδας κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας. Σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά, τρίψτε μια κουταλιά σόδας, ξεπλύνετε και στεγνώστε.
  • Έλαιο τεϊόδεντρου: Οι θαυματουργές ιδιότητες αυτού του ελαίου με το χαλαρωτικό και θεραπευτικό άρωμα είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει πολλά οφέλη όταν χρησιμοποιείται τοπικά, μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιτυρίδα στο κρανίο, ενώ αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί ακόμα και να τη θεραπεύσει. Αραιώστε έως και 3 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, κάντε μασάζ στα μαλλιά, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.
  • Μηλόξυδο: Γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες το μηλόξυδο συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της τρίχας, απομακρύνει το σμήγμα και τη λιπαρότητα. Χρησιμοποιήστε το ως εξής: Αραιώστε μερικές κουταλιές σε ένα λίτρο νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό.
  • Γιαούρτι: Προς έκπληξη πολλών, το γιαούρτι μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό της κεφαλής, επουλώνοντας και ενυδατώνοντας το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη. Ανακατέψτε μερικές κουταλιές της σούπας από φρέσκο γιαούρτι με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Κάντε απαλό μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ