Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όνειρα, πείσμα και στόχος η καλύτερη συνταγή της επιτυχίας!

Είναι η Δήμητρα και η Ελένη. Η Ελένη και η Δήμητρα από την Βέροια. Αχώριστες εδώ και χρόνια μέσα στις αίθουσες χορού και στις σκηνές των παραστάσεων. Δύο κορίτσια που μοιράζονται ακριβώς την ίδια χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση των κόπων τους μέσα από την απόλυτη επιτυχία: Την εισαγωγή στην
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού και μάλιστα με την πρώτη φορά συμμετοχής στις εξετάσεις! Η ανταπόκριση στην εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία της προετοιμασίας -τόσο σωματικά όσο και ψυχικά- η αντοχή στον μεγάλο ανταγωνισμό σε μία επαγγελματική κατεύθυνση που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια και η άψογη εκτέλεση των χορογραφιών που τους ζητήθηκαν από τους εξεταστές, οδήγησαν την Ελένη Λαμπριανίδου και την Δήμητρα Τσιβαρτζή στην επίτευξη ενός στόχου ετών...

«Δεν περίμενα να μπω στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού με την πρώτη» λέει η Δήμητρα Τσιβαρτζή στο veriotis.gr. «Για μένα πάντα έμπαινε μπροστά ο χορός. Κερδίζει παρά στερείται κανείς...» συμπληρώνει η ίδια. Για εκείνη ο μοναδικός στόχος εδώ και 14 χρόνια, από την ώρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το κλασικό μπαλέτο και αργότερα με τον σύγχρονο χορό, ήταν ένας: Να ακολουθήσει μία επιτυχημένη καριέρα ως δασκάλα, χορογράφος και χορεύτρια.

Τα ίδια όνειρα μοιραζόταν εδώ και 12 χρόνια παράλληλα με τις χορευτικές της εμπειρίες και η 18χρονη Ελένη. «Δεν είχα μπει ξανά σε διαδικασία έντονου, αλλά ευγενή ανταγωνισμού. Ήταν δύσκολη η πορεία αλλά είχε το απόλυτο αποτέλεσμα. Φεύγοντας για τις εξετάσεις ήξερα ότι θα τα πάω καλά. Είδα την επιτροπή και είπα από μέσα μου: Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα κάνω» λέει στο veriotis.gr η Ελένη Λαμπριανίδου.

Αγάπη για τον χορό, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα

Μιλούν με αυτοπεποίθηση αλλά μακριά από οποιοδήποτε είδος έπαρσης. Γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και αυτό φαίνεται αν κανείς τις συναντήσει. Ο λόγος για εκείνες είναι η κίνηση του σώματος. Κρατούν χαμηλό προφίλ στην συμπεριφορά τους και λειτουργούν πάντοτε με σύνεση. Έτσι άλλωστε έχουν μάθει όλα τα χρόνια των σπουδών. Να έχουν πειθαρχία και σεβασμό προς τον εαυτό τους, την χορευτική ομάδα που συμμετείχαν και την δασκάλα τους που τις μετέδωσε τις αρχές αυτής της τέχνης.

«Θέλω να μάθω περισσότερα για το σώμα μου και εξερευνήσω συναισθηματικά τον εαυτό μου. Θέλω να κυνηγήσω το χοροθέατρο, δεν αποκλείω και τις σπουδές στο εξωτερικό. Ζω για τον χορό και όσο προετοιμαζόμουν έχανα κάποιες στιγμές με τις φίλες μου ή με εκδρομές του σχολείου. Όμως η αγάπη που μου μετέδωσε η δασκάλα μου για τον χορό τα ξεπερνούσε όλα. Μου έμαθε την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη. Ήταν πραγματικά σαν μία δεύτερη μαμά...» λέει με νόημα η Ελένη Λαμπριανίδου.

«Ο χορός προσφέρει στον άνθρωπο σημαντικά ψυχικά εφόδια. Πέρα από το χόμπι αρχίζεις να απαιτείς παραπάνω από τον εαυτό σου. Αν θες να πετύχεις κάτι πρέπει να τα δώσεις όλα. Να είσαι τελειοποιημένος 100%. Είμαι πολύ τυχερή που βρέθηκε στην ζωή μου η δασκάλα μου που με την στήριξη και τον αγώνα της, μας τα έδωσε και εκείνη όλα» λέει συγκινημένη η Δήμητρα Τσιβαρτζή.

Ο ρόλος και η στήριξη της οικογένειας

Σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγός στάθηκε τόσο η οικογένεια της Ελένης, όσο και η οικογένεια της Δήμητρας. Που στήριξε τις επιλογές, τις αγωνίες, τα θέλω και τους στόχους δύο επιτυχημένων παιδιών. Και εκείνοι με την σειρά τους σε επιστολή προς τον veriotis.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παπαδοπούλου Μελίνα, καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην ομώνυμη σχολή που εδρεύει στην Βέροια για την επιτυχία των παιδιών μας στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού. Την ευχαριστούμε για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την συνέπεια, την υπευθυνότητα, τον σεβασμό και πάνω από όλα για την ανθρωπιά της»

Οικογένειες Τσιβαρτζή Κων/νου και Λαμπριανίδη Βασίλειου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ