Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα γραφεία της Β/θμιας η ΕΛΜΕ Ημαθίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Εκπαίδευση - Άμεση κάλυψη των 55 κενών στην Ημαθία Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019 η ΕΛΜΕ Ημαθίας, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης. Μέλη της ΕΛΜΕ επισκέφθηκαν το γραφείο της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου εκεί, λόγω απουσίας της ίδιας, συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Μαρία Σουμελίδου και της παρέδωσαν το κείμενο με τα αιτήματά τους, προκειμένου να το διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Τάσος Παντζαρτζίδης μετέφερε στην κ. Σουμελίδου τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής επίλυσης, για μια ποιοτική εκπαίδευση, όπως οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί, η έγκριση τμημάτων ΕΠΑΛ και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, η εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων, η άμεση αποκατάσταση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα, αύξηση δαπανών για την παιδεία και άλλα, με πιο άμεσο αυτό της άμεσης κάλυψης των 55 κενών στο νομό Ημαθίας από αναπληρωτές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων (10 Ειδικής Αγωγής και 45 Γενικής Εκπαίδευσης). 

Όπως ανέφεραν κάποια μέλη της ΕΛΜΕ, πρόκειται για χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, που τα πρωτοσυνάντησαν τη χρονιά που μπήκαν στις υπηρεσίες τους και τώρα, λίγο πριν τη σύνταξη, παραμένουν άλυτα. Δείτε φωτογραφίες και το πλήρες κείμενο της ΕΛΜΕ:









Αιτήματα της ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με άλυτα τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, απόρροια της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών: μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, εργασιακή περιπλάνηση, μονιμοποίηση της αναπλήρωσης, άρνηση λειτουργίας «ολιγομελών» τμημάτων, καθεστώς καθήλωσης και παγώματος στους μισθούς, δουλειά μέχρι τα 67, εξευτελιστικές συντάξεις κ.τ.λ.

Αυτή την στιγμή:

• Στην Ημαθία για να καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων και όλων των δομών απαιτούνται περίπου 55 αναπληρωτές. Πανελλαδικά τα κενά είναι περισσότερα από 2.500 χιλιάδες.

• Στη συνέχιση της πολιτικής συρρίκνωσης της εκπαίδευσης το υπουργείο προχωρά σε εφαρμογή των συνδιδασκαλιών στα ΕΠΑΛ και σε μη έγκριση αρκετών από τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα. Με το απαράδεκτο επιχείρημα πως θα λειτουργήσουν μόνο όσα τμήματα δεν απαιτούν την πρόσληψη αναπληρωτών, καταργούν στην Ημαθία 6 τμήματα στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας, 2 στο ΕΠΑΛ Νάουσας και 1 στο ΕΠΑΛ Βέροιας, αναγκάζοντας τους μαθητές είτε να αλλάξουν τομέα ή ειδικότητα είτε να αλλάξουν σχολείο. Η αλλαγή σχολείου σημαίνει μετακίνηση σε άλλη πόλη ή και μετακίνηση σε άλλο νομό.

• Οι προαναγγελθέντες συνολικά για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 4500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Ακόμη και η απόκρυψη κενών στην ειδική αγωγή και η μη καταγραφή των κενών στα Τμήματα Ένταξης δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως οι 4500 προσλήψεις είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.

Απαιτούμε:

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση!

• Πλήρη εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Προσμέτρηση της διετίας 2016-2017 στην χορήγηση Μ.Κ.

• Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ΄13 επίπεδα

• Nα δοθούν οργανικές θέσεις στα Τμήματα Ένταξης. Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης και σε σχολεία που είναι απαραίτητα για μαθητές τους και δεν αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ

• Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία

• 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στους τομείς, ειδικότητες και στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια

• Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

• Αύξηση δαπανών για την παιδεία.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ