Quantcast

http://picasion.com/

Οι «Μαμάδες της Βέροιας» εν δράσει - Μάζεψαν 540€ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ

Εδώ και λίγες ημέρες που έχει δημιουργηθεί είναι η πιο must σελίδα της Βέροιας στο facebook. Με την επωνυμία «Μαμάδες της Βέροιας» έχει καταφέρει να απαριθμεί ήδη 655 μέλη, στην πλειοψηφία τους μητέρες, οι οποίες βρήκαν ένα διαδικτυακό διάλογο μεταξύ τους. Από συμβουλές για το πως θα μεγαλώσουν τα
παιδιά τους, απόψεις περί νοικοκυριού και συνταγές από φαγητά μέχρι και φιλανθρωπικό έργο. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός, πως η συγκεκριμένη σελίδα κινητοποιήθηκε για την συλλογή χρημάτων για τον μικρό Ραφαήλ-Παναγιώτη. Μετά από μια τεράστια καμπάνια που κράτησε αρκετές ημέρες, τελικά μαζεύτηκε το ποσό των 540 ευρώ, το οποίο και κατατέθηκε μέσω τραπέζης στην οικογένεια του μικρού παιδιού. 
Το ποσό των 3, 42 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital στη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του MDA Ελλάς-Σωματείο για τη Φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, το οποίο ευχαριστεί τους 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας. Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I).

Παράλληλα, το Σωματείο ευχαριστεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια και περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού.

Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης, καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα, αναφέρει το MDA Ελλάς.

Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Η καμπάνια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και την Πέμπτη, 31/10/2019.

2 σχόλια:


  1. Μην κλαις αγόρι γοερά
    το δάκρυ σου πληγώνει τη Γη
    που απορροφά κάθε σταγόνα ευλαβικά.
    Οι άνθρωποι είναι αδιάβροχοι
    σκληροί & γρανιτένιοι.
    Δε νοιώθουν τα συναισθήματα
    που κρύβονται στα δάκρυά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε την επόμενη φορά που θα γράψεις απόσπασμα από ποίημά μου θα σε παρακαλούσα ν' αναφέρεις τ' όνομά μου και την πηγή.

      ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΑΓΟΡΙ
      Μην κλαις αγόρι γοερά
      το δάκρυ σου πληγώνει τη Γη
      που απορροφά κάθε σταγόνα ευλαβικά.
      Οι άνθρωποι είναι αδιάβροχοι
      σκληροί & γρανιτένιοι.
      Δε νοιώθουν τα συναισθήματα
      που κρύβονται στα δάκρυά σου.
      ~
      Μη βλέποντας την αγωνία που ζωγραφίζεται
      στο παιδικό φοβισμένο πρόσωπο.
      Μη βλέποντας το τρέμουλο
      στο παιδικό βασανισμένο κορμάκι.
      Μη βλέποντας το άδειο χεράκι
      που δεν ανοίγει η αθώα σου αξιοπρέπεια.
      Σε προσπερνούν...
      ~
      Θα έρθει η ώρα
      που θα χύσουν καυτό δάκρυ.
      Ίσως τότε θυμηθούν
      το αγόρι που προσπέρασαν αδιάφορα
      κάποια στιγμή στην αγχωμένη ζωή τους
      και τότε θα αισθανθούν τον πόνο σου.
      Ίσως τότε να ξαναγίνουν... Άνθρωποι.

      ΠΟIΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
      Α΄ βραβείο de.stijl.de.l.arte (Ελένη Ιωάννου) «Για τα παιδιά του κόσμου»

      Φιλικά___Ελένη Ιωάννου

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ