Quantcast

http://picasion.com/

Επίδομα θέρμανσης: Τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών και η απόφαση για τους δικαιούχους

Πλησιάζει η ημέρα για να ανακοινωθούν τα ποσά, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αμέσως μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου και πιθανότατα αύριο αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική απόφαση. Αύριο Τρίτη 29 Οκτωβρίου αναμένεται να έχει
βγει η Υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Από 64 - 440 ευρώ θα είναι το ποσό, η καταβολή του θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Ποια είναι τα σενάρια

Το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης προβλέπει τα εξής σενάρια:

– Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού
– Το ποσό θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την εξαγγελία για «προκαταβολή» του επιδόματος αλλά και την δημοσιονομική ανάγκη να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό μέσα στο 2019 ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του 2020.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος θα μπαίνει στην πλατφόρμα του πετρελαίου θέρμανσης και θα υποβάλλει αίτηση είσπραξης του επιδόματος. Η διαδικασία επεξεργασίας της αίτησης θα προχωράει κανονικά και ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει όποτε θέλει το πετρέλαιο.

Κατόπιν το επίδομα θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό και ο έλεγχος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα γίνεται στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Για όσους διασταυρωθεί ότι έγινε η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, ο φάκελος θα «κλείνει». Όσοι όμως εντοπιστούν να μην έχουν αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης θα καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα του επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ