Quantcast

http://picasion.com/

Με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων τιμήθηκε στη Βέροια η επέτειος του «ΟΧΙ»

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ωρολογίου Βέροιας, το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθησαν, ο εκπρόσωπος της Βουλής Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς, η Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Σοφία Γαϊτανίδου, οι εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας Ευάγγελος Τσιλώνης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, ο εκπρόσωπος εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944, ο εκπρόσωπος των συγγενών πεσόντων πολέμου 1940 - 1941, ο εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Βέροιας, η εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνική Λύση», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ημαθίας και ο Πανημαθιακός Σύλλογος Καράτε.
Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ αμέσως μετά οι επίσημοι κατηφόρισαν την οδό Μητροπόλεως για να πάρουν τις θέσεις τους στην εξέδρα από όπου θα παρακολουθούσαν την παρέλαση. Δείτε φωτογραφίες:













































































6 σχόλια:

  1. Αν γίνει αντιπαραβολή η σημερινή κατάθεση της 28ης Οκτωβρίου με αυτή της 17 Νοέμβρη θα καταλάβουνε που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.
    Σήμερα πλήθος κόσμου, ενώ στην άλλη περίπτωση τρείς και ο κούκος.
    Παρ'όλα αυτά κάποιοι επιμένουν στο ψέμα και την υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΉΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ" ΕΠΙΣΗΜΟΙ, ΑΣΤΕΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΓΥΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Εδώ, ακόμη και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καταθέτουν στεφάνια αλλού για αλλού, αντί στο άγαλμα του πρωτεργάτη βασιλιά Κωνσταντίνου στον Βαρδάρη.

      Διαγραφή
  3. Εδώ που τα λέμε το ...''μνημείο'' είναι η επιτομή του κίτς.Έρχονται επισκέπτες από γειτονικές πόλεις και αναρωτιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ ἀμήχανη στιγμή καθ' ἣν οἱ θιασῶται τῶν ἀμέτρητων «ΝΑΙ σέ ὅλα», γιατί τάχα δέν γίνεται ἀλλιῶς, καμώνονται πώς τιμοῦν τό ΟΧΙ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΟΧΙ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.
      ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ;;;;
      ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ