Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΑΦΜ από το… μαιευτήριο

Ένας αριθμός για όλα
Την χορήγηση ενός ενιαίου αριθμού (τύπου ΑΦΜ) σε όσα παιδιά έρχονται στον κόσμο εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το νέο έτος θα αποκτήσουν το νέο "ΑΦΜ" και όσοι ανήλικοι δεν έχουν. Το θέμα επιβεβαίωσε κι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για έναν αριθμό που θα συνδέει το ΑΦΜ με το ΑΜΚΑ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό ο νέος αριθμός δεν θα καταργεί τον αριθμό ταυτότητας: «Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ούτε το όνομα του αριθμού, δε θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Φυσικά Δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας, γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ