Quantcast

http://picasion.com/

«Άνοιξαν τα στόματα» στο γυναικείο χάντμπολ του Φιλίππου: Αυτοί είναι οι λόγοι που διαλύθηκε η ομάδα

«Η ομάδα πολεμήθηκε με αισχρό τρόπο και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη»
Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή το πρώην μέλος του Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γυναικείου τμήματος Γιάννης Θεοδοσόπουλος μίλησε ανοιχτά για τους
λόγους που η ιστορική ομάδα οδηγήθηκε στην διάλυση και αναφέρει τα γεγονότα που εξελίχθησαν τους τελευταίους μήνες. Αφήνει ξεκάθαρα υπονοούμενα για τον «ύποπτο» ρόλο που έπαιξαν κάποιοι, σε δύο σημαντικές αποχωρήσεις παικτριών του Φιλίππου που κατέληξαν εν τέλει στη Βέροια 2017. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του που είναι σίγουρο πως θα συζητηθεί και θα ανοίξει τους... «Ασκούς του Αιόλου»:

«Μετά και τη τελευταία εξέλιξη όσον αφορά τη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου και την απόφαση της Διοίκησης του συλλόγου να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, θέλω να μοιραστώ δημόσια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγομένων μου, μια σειρά από γεγονότα τα οποία οδήγησαν στη διάλυση της γυναικείας ομάδας, έτσι ώστε να μπουν κάποια πράγματα επιτέλους στη θέση τους.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως η ομάδα μέχρι και την 24η Ιουλίου ήταν έτοιμη να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, είχε κάνει τον προγραμματισμό της, είχε προπονητή, είχε προχωρήσει σε ανανεώσεις με παίκτριες (6), σε μεταγραφές 7 τον αριθμό, είχε εξασφαλίσει το μπάτζετ μέσω χορηγιών, συμφωνιών κλπ.

Όλα αυτά έγιναν από τη Διοικούσα επιτροπή η οποία επανασυστάθηκε (είχε δημοσιευθεί η σχετική ανακοίνωση) το καλοκαίρι και όχι από τη Διοίκηση του συλλόγου.

Τα τρία χρόνια, τα οποία η γυναικεία ομάδα βρισκόταν στην Α1 Γυναικών είχε πάντα την οικονομική της αυτοτέλεια και μέχρι ενός σημείου και την διοικητική και αυτό χάρη στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των τριών ετών.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, κατάφερε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια να διατηρηθεί στην Α1 Γυναικών για 3 συνεχόμενες σαιζόν όντας ανταγωνιστική (4 με την φετινή), κατάφερε να προκριθεί στο Final 4 του κυπέλλου, ανέδειξε προπονητές και παίκτριες στην καλύτερη επτάδα τους πρωταθλήματος, γέμισε το Φιλίππειο φέρνοντας κοντά ανθρώπους οι οποίοι αγκάλιασαν την ομάδα και την όλη προσπάθεια, γέμισε την ανάπτυξη με 100 κορίτσια και δεν δημιουργούσε πρόβλημα σε κανέναν.

Την τελευταία σαιζόν η ομάδα πολεμήθηκε με αισχρό τρόπο και με χτυπήματα ‘’κάτω από τη ζώνη’’. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν λοιπόν ότι στις 24 Ιουλίου πληροφορηθήκαμε – ανακαλύψαμε ότι η Διοίκηση προχώρησε στην παραχώρηση 2 παικτριών που ανήκαν στο Φίλιππο, στη Βέροια 2017, με ελεύθερη μεταγραφή από τις 08/07/2019 και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση της Διοικούσας επιτροπής. 

Για να το πω με απλά λόγια… αυτοί που δεν είχαν καμία σχέση με τη γυναικεία ομάδα, που δεν έδωσαν ποτέ ούτε 1 ευρώ για τη λειτουργία της, που δεν ήταν εκεί ούτε στις χαρές αλλά ούτε και στις λύπες αποφάσισαν να παραχωρήσουν (;), πουλήσουν (;), χαρίσουν (;) δυο παίκτριες και μάλιστα στην αντίπαλη ομάδα της πόλης, χωρίς να ρωτήσουν αυτούς που έχτισαν αυτήν ομάδα με αγάπη, όραμα, μεράκι, προσπάθεια, κόπο, χρόνο, χρήμα, που δεν έλειψαν ούτε στιγμή από κοντά της, που για τρία χρόνια έτρεχαν από το πιο μικρό μέχρι το πιο σοβαρό, που είχαν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εξηγήσεις, ερμηνείες, παρασκήνια και φιλολογίες. Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν και μόνο, όλοι εμείς, αποφασίσαμε συνειδητά και με πλήρη ευθύνη των πράξεών μας να αποχωρήσουμε διοικητικά από αυτή την Ομάδα.

Κοιτάμε με το κεφάλι ψηλά όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμάς, και κατάματα όλους αυτούς και αυτές που μας πολέμησαν….

Η ιστορία θα κρίνει τις πράξεις όλων μας… Εύχομαι ολόψυχα η καταστροφή του γυναικείου τμήματος να αφυπνίσει όλους όσους αγαπούν πραγματικά αυτό το Σύλλογο, πριν να είναι αργά και για άλλα τμήματα…

Αναμένουμε την συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κος Παπαιωάννου.

Με εκτίμηση
Θεοδοσόπουλος Ιωάννης
Πρώην μέλος Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Γυναικείου τμήματος.

1 σχόλιο:

  1. ποσο πιο ξεκαθαρα λογια? ρε ολη συριζιτιδα εχουν παθει και μιλα-γραφουν ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ