Quantcast

http://picasion.com/

Επίσκεψη του εκπροσώπου της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο στον «Έρασμο»

Τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στη Βέροια (Μ. Αλεξάνδρου 17) επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα (23/9/2019) ο τ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο του Καναδά Μιχάλης Μουρατίδης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζομένους. Η Πρόεδρος του «Έρασμου» Γεωργία Φωστηροπούλου, παρουσία των κ.κ. Σοφίας Ζεϊμπέκη, Παρθένας Παπαδοπούλου, Ειρήνης Κοτρίδου, Κατερίνας Μαυρίδου και Μαργαρίτας Δαμιανίδου, ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Μουρατίδη για το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου στην κοινωνία της Ημαθίας αλλά και ευρύτερα, που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας σε κάθε μορφή εκδήλωσής της, στην προστασία των θυμάτων, καθώς και για τις νέες δράσεις δικτύωσης που πραγματοποιούνται (Βιωματικά Σεμινάρια, Σχολή Γονέων) ως «εργαλεία» μακροπρόθεσμης πρόληψης του φαινομένου για την αναδιαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς βία. 

Ο κ . Μουρατίδης εξέφρασε την ανιδιοτελή πρόθεση τόσο του ιδίου, όσο και της κοινότητας των ομογενών που εκπροσωπεί στον Καναδά, για τη στήριξη κάθε αξιόλογης δράσης φορέων που ασχολούνται με προβλήματα κοινωνικής παθογένειας και διαβεβαίωσε τον «Έρασμο» ότι θα τον δικτυώσει το συντομότερο με ανάλογες δομές συναφούς αντικειμένου στην κοινωνία του Τορόντο.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Μουρατίδης δώρισε στο Σύλλογο το προσωπικό του πόνημα που τιτλοφορείται «Όσα δεν έσβησε ο χρόνος», ένα ογκώδες ιστορικό, συλλεκτικό λεύκωμα που εξέδωσε η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο με την πολύτιμη σύμπραξη της εκλιπούσης συζύγου του Ρούλας, καθώς και άλλων ομογενών, μετά από 40ετή αναζήτηση και συλλογή στοιχείων με σκοπό τη φωτογραφική διατήρηση της μνήμης της ελληνικής μετανάστευσης των μεταπολεμικών χρόνων.

Ο κ. Μουρατίδης χρημάτισε Πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά», Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, καθώς και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ημαθιωτών Τορόντο «Η Βεργίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ