Έκτακτο: Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα Σκόπια, έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ημερομηνία για προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον πρόεδρο
της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, για να του υποβάλει την παραίτησή του και να προτείνει τη διενέργεια εκλογών. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, συμπληρώνοντας: «Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας. Δεδομένου ότι κάθε πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του, απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: " το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού δεν θα καταστραφεί"».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εκτίμησε ότι είναι ιστορικό λάθος το ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: «Η Ε.Ε. αθέτησε τις υποσχέσεις της. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας, πραγματοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις και επιλύσαμε τις διαφορές μας με τους γείτονές μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι χρειαζόμασταν».

3 σχόλια:

 1. μας πίεζε ο ένας μας πίεζε ο άλλος. μην γελιόμαστε όλα ήταν μια σοβιετικη ανάμνηση που θα πνίγει στην λίμνη. ΥΣ κυριακο το νου σου, θυμήσου τον πάππου σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κολπάκια του Βούλγαρου Ζαεφ να επανεκλέγει με μεγάλο ποσοστό. Λες και θα στεναχωρεθουν από τις εκλογές οι Ευρωπαίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήδη διέρρευσαν τα ονόματα των κυριοτέρων υποψηφίων:
  από το πρασινο-γάλαζο κώμα* Мицотакис - Дендиас και
  από το πρασινο-ροζ κώμα* Ципрас – КозЯс.

  * Σκόπιμος η ανορθογραφία.

  Υ/Γ: Έγραψα τα ονόματα όπως αρμόζει, στα βουλγάρικα, στην επίσημη γλώσσα του σκοπιανού μορφώματος. xD

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ