Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρχές και πιστοί υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Θεσσαλονίκη

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019, αρχές και πιστοί της Θεσσαλονίκης, σε ειδική τελετή που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μπροστά στο άγαλμα που στήθηκε στη μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από το
δήμο Θεσσαλονίκης. Η έλευση της εικόνας - συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποιείται εν όψει του εορτασμού του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ιερά Εικόνα έφτασε στην Θεσσαλονίκη, από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, από το όρος Βέρμιο της Ημαθίας συνοδεία ιερέων και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας, την υποδέχθηκαν οι αρχές της πόλης, πλήθος ιερέων, εκπρόσωποι ποντιακών οργανώσεων, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων, νέες και νέοι με παραδοσιακές ποντιακές στολές. Άγημα του Γ’ Σώματος Στρατού απέδωσε τιμές, ενώ λυράρηδες, νέες και νέοι και τραγουδιστές απέδιδαν ποντιακά ακριτικά τραγούδια και μοιρολόγια.

Μεταξύ άλλων στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικκώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Στη συνέχεια έγινε πομπή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και μέσω των δρόμων της Αγίας Σοφίας και Αγίου Δημητρίου κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2019.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα έρθουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και οι Ιερές Εικόνες του ποντιακού ελληνισμού, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και των θησαυρισμάτων των άλλων δύο εικόνων.

Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ