Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

«Στρίμωγμα» νηπίων, τουαλέτες, έργα, οι ημιμαθείς και οι ...κουνώντες το δάχτυλο
Η 20η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2019 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης, με τους επικεφαλής των
παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν τον λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 
  • Παίρνοντας τον λόγο η Γεωργία Μπατσαρά, εκδήλωσε την ευαρέσκειά της για την πορεία δύο μεγάλων έργων του δήμου Βέροιας, αυτό της Γέφυρας Κούσιου που όπως είπε έχει πάρει το δρόμο της αποπεράτωσης και αυτό της διαπλάτυνσης της Πιερίων που ολοκληρώνεται.
  • Την ετοιμότητα του δήμου σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων έθιξε ο Γιώργος Μελιόπουλος, αναφερόμενος στο σχολείο της Βεργίνας που πλημμύρισε και στους δρόμους της πόλης που γίνονται παγίδες με την έντονη βροχόπτωση και θέλησε να μάθει αν έγιναν έργα πρόληψης. Τέλος, κάλεσε το Σώμα να καταψηφίσει το ψήφισμα «κατάπτυστο» όπως το χαρακτήρισε, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης».
  • Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία, με προσομοιωτές, ανακοίνωσε η Συρμούλα Τζήμα.
  • Την έλλειψη σήμανσης στην οδό Σταδίου, στο ρεύμα από Πατρίδα προς Βέροια, επεσήμανε ο Θεόδωρος Καζαντζίδης.
  • Τον χαρακτηρισμό «ημιμαθή» που του απηύθυνε η Συρμούλα Τζήμα στην προηγούμενη συνεδρίαση, σχετικά με την αμοιβή της από τον δήμο Βέροιας, της επέστρεψε ο Γιώργος Γουλτίδης.
  • Τις ελλείψεις στις μονάδες υγείας και στα δημοτικά ιατρεία επεσήμανε ο Γιάννης Τσαναξίδης, ερωτώντας αν έγιναν ενέργειες από τον δήμο για στελέχωση δημοτικών ιατρείων.
  • Την εμπειρία του και τις γνώσεις που κέρδισε από τη συμμετοχή του στο 1ο συνέδριο Plug & Play στα Τρίκαλα και τους τρόπους ενημέρωσης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της τεχνολογίας που μπορούν να εφαρμοστούν και στο δήμο Βέροιας, μετέφερε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.
  • Το θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης που στρίμωξε τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες έθιξε η Δήμητρα Ράλλη, ως εκπαιδευτικός, ζητώντας να μισθωθούν και άλλα κτίρια και να στελεχωθούν. Για να λάβει την απάντηση από τον Δήμαρχο, πως «για τη δίχρονη εκπαίδευση ήρθαμε σε αντιπαράθεση. με τον κλάδο σας. Εμείς ζητήσαμε να πάει το πρόγραμμα παραπίσω και δεν έγινε σεβαστό και τώρα τα παιδιά δε χωράνε. Αυτοί που θεωρούσαν πως τα παιδιά χωράνε, ας βρουν λύσεις. Εμείς προς όφελος των παιδιών θα κάνουμε ότι μας ζητηθεί».
  • Την ανάπλαση του Τριποτάμου, την τοποθέτηση Ρολογιού στην πλατεία Ωρολογίου, τη δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στη Σχολή Αστυνομίας και τη συντήρηση της επικίνδυνης γέφυρας στο 66, έθιξε ο Παύλος Παυλίδης. Επίσης, έθιξε το θέμα της φύλαξης του ασανσέρ της Ελιάς, που θα δοθεί σε ιδιωτική ασφάλεια και των τουαλετών.
  • Βήματα για τουαλέτες γίνονται απάντησε ο Βασίλης Λυκοστράτης. Στο Βήμα βρέθηκε ένας χώρος, έγινε σχέδιο αλλά δε συμφώνησε η Αρχαιολογία. Υπάρχουν σκέψεις και κάτω από τη Συναγωγή αλλά και εκεί κολλάει στην Αρχαιολογία και σε απόφαση του Εβραϊκού Συμβουλίου, ενώ με τις τουαλέτες πίσω από το μπάσκετ της Ελιάς, είπε πως θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες αλλά θα ανακατασκευαστούν.
  • Με το γνωστό του στυλ, ο Στέργιος Διαμάντης πρότεινε σε αυτούς που... κόπτονται για να γίνουν έργα στο δήμο, «να μην μας κουνάνε το δάχτυλο για έργα άνθρωποι που είναι ακόμα κατηγορούμενοι».
Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα, καθώς πριν καν τη συζήτηση των 34 εκτάκτων και τακτικών θεμάτων συνολικά (2+32), γίνεται ενημέρωση στο Σώμα από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Γιώργο Ορφανίδη (που αποχωρεί επισήμως σήμερα με την τοποθέτηση του νέου προέδρου), σχετικά με τον βιολογικό του δήμου Βέροιας. Υπομονή! Δείτε φωτογραφίες:












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ