Αγιος Παϊσιος: Όταν πολέμησε στα βουνά το ’40 - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Αγιος Γέροντας Παϊσιος: Όταν πολέμησε στα βουνά το ’40 – Συστρατιώτης του θυμάται – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την θητεία του Αγίου Γέροντα Παΐσιου στο Στρατό την περίοδο του ’40, αλλά κυρίως για τις προφητείες που έκανε, τις προβλέψεις, τη θέληση και τον ιδιαίτερο ζήλο που έχει για την πατρίδα έκανε
ο Βασίλειο Μπαλάσκας που πολέμησε ως διμοιρίτης στο πλευρό του. Ο κ. Μπαλάσκας εξιστορεί πώς γνώρισε τον ασυρματιστή στο Στρατό Άγιο Παΐσιο και πώς κατάλαβε τις ικανότητες που είχε ο άνθρωπος αυτός από νεαρή ηλικία. Το πρώτο πράγμα που έκανε και κέντρισε το ενδιαφέρον του συστρατιώτη του, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτών ήταν να προβλέψει την απώλεια ενός στρατιώτη πυροβολητή.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βασίλειος Μπαλάσκας επρόκειτο να προωθήσουν στο μέτωπο δύο από τα τέσσερα πυροβόλα που είχαν (τα άλλα δύο θα τα κρατούσαν τα μετόπισθεν) για να αποκρούσουν τους Γερμανούς. Τότε τον πλησίασε ο στρατιώτης πυροβολητής και του είπε να μην πάει εκείνος μπροστά, αλλά να μείνει πίσω.

Ο διμοιρίτης του έκανε το χατίρι, αλλά τότε ήρθε η προφητεία του νεαρού ασυρματιστή: «Και εδώ να τον αφήσεις θα σκοτωθεί», είπε ο Άγιος Παΐσιος στον κ. Μπαλάσκα. Και όντως έτσι έγινε. «Όταν επιστρέψαμε, αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε το ύψωμα, μάθαμε πώς όντως ο πυροβολητής είχε σκοτωθεί», είπε ο κ. Μπαλάσκας. Στη συνέχεια εξιστορεί μία άλλη περίπτωση που τον έκανε να μείνει με το στόμα ανοιχτό, όπως και πολλούς ακόμη στρατιωτικής. «Πορευόμασταν προς μία περιοχή και δεχθήκαμε πυρά.

Τα γαϊδούρια τρόμαξαν και το ένα από αυτά παρέσυρε τον ασυρματιστή Παΐσιο σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 500 μέτρων. Τότε είπαμε πώς σκοτώθηκε και ο διοικητής μάλιστα θέλησε να βγάλει και σχετικό σήμα. Μετά από κάποια ώρα εμφανίστηκε ο Παΐσιος χωρίς να έχει πάθει τίποτα και όταν τον ρωτήσαμε τι έγινε και πώς γλύτωσε, έδειξε προς τα πάνω και είπε ο Θεός». Εκεί, όπως λέει ο κ. Μπαλάσκας που ακόμη και σήμερα τον βλέπει στα όνειρα του τακτικά «καταλάβαμε πώς ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά». Και αποδείχθηκε αυτό σε μία άλλη μάχη με τον εχθρό.

«Τα διασταυρούμενα πυρά ήταν συνεχόμενα και κάποια στιγμή ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε και ζητούσε βοήθεια.
Δεν τολμούσε να μπεί κανείς στο σημείο. Το έκανε ο Παΐσιος.
Εν μέσω πυροβολισμών πήγε πήρε τον στρατιώτη στην πλάτη και τον έφερε πίσω χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα», είπε ο κ. Μπαλάσκας. Αποκάλυψε πώς ο ζήλος και η αγάπη του Γέροντα Αγίου Παϊσίου ήταν μεγάλη για την πατρίδα και είπε πώς απολύθηκε από τον Στρατό το 1950. Είχε ήδη κάνει πολλούς συστρατιώτες του να πιστέψουν στο Θεό, αλλά και να μάχονται για την πατρίδα με ακόμη μεγαλύτερο σθένος.

Δείτε τη συνέντευξη του Βασίλειου Μπαλάσκα:


2 σχόλια:

  1. Ο Άγιος Παίσιος ουδέποτε πολέμησε το 1940.....ο Άγιος Παίσιος πολέμησε κατά την περίοδο 1946-1949. Και το 1949 όταν απολύθηκε αφιερώθηκε στον Μοναχισμό. Καλό θα ήταν να είχατε διαβάσει την βιογραφία του πριν ανεβάσετε το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο το ρεπορτάζ βασίζεται σε μία παρανόηση: Ο Όσιος Γέρων Παΐσιος ο Αθωνίτης ΔΕΝ πολέμησε στα βουνά του ΄40 διότι απλούστατα ήταν γεννηθείς το 1924, δηλαδή το ΄40 ήταν μόλις 16 ετών. Πολέμησε επί τετραετία την περίοδο 1946-49, ως ασυρματιστής, αλλά για να μην κακοκαρδισθούν ορισμένοι, παραλλάσσουμε την Ιστορία. Ελπίζω να δημοσιευθεί, χωρίς να υποκρύπτω φόβο ή πάθος κατά οιουδήποτε, απλώς γα την αποκατάσταση της Αλήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ