Quantcast

http://picasion.com/

100.000 ευρώ πρόστιμο στους Ράδιο Αρβύλα γιατί σατίρισαν καρκινοπαθή

10 μέρες δεν πήγε σχολείο η κόρη του θιγόμενου στα Γιαννιτσά
Η δημοφιλής εκπομπή Ράδιο Αρβύλα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών
και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι καρκινοπαθής. Όπως σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε» οι παρουσιαστές της εκπομπής σατίρισαν τη χροιά της φωνής του πρόεδρου. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και o κ. Κενανίδης κατηγόρησαν τους παρουσιαστές για σεξισμό και ομοφοβική συμπεριφορά μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος.

Ο δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη αποκάλυψε την έκβαση της δίκης: «Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ