Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την Τρίτη ανακοινώνει Αντιπεριφερειάρχες ο Τζιτζικώστας

Θα υπάρξει έκπληξη στην Ημαθία;
Το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τους 13 νέους Αντιπεριφερειάρχες θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 12 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Μια από τις μεγάλες αλλαγές που έφερε ο «Κλεισθένης» στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αυτή του τρόπου εκλογής των χωρικών (γεωγραφικών)  Αντιπεριφερειαρχών. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, κατέβηκαν στις εκλογές με σταυρό και δε θα είναι διορισμένοι, όπως γινόταν μέχρι και πρότινος, αλλά θα ορίζονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα από τον Περιφερειάρχη, μεταξύ των συμβούλων που έχουν ήδη εκλεγεί στην Περιφέρεια.
Δηλαδή ο Περιφερειάρχης έχει το «ελεύθερο» να επιλέξει αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας από μια «δεξαμενή» 44 ονομάτων, περιφερειακών συμβούλων που εκλέχθηκαν από την παράταξή του στις εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όμως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη και τη θητεία του Κώστα Καλαϊτζίδη, καθώς πέρα από την αλληλοεκτίμηση, τον θετικό απολογισμό του έργου του και την εμπειρία του αντιπεριφερειάρχη, ίσως «συνυπολογίσει» και την ανανέωση της εμπιστοσύνης που έδειξε ο λαός της Ημαθίας στο πρόσωπό του, λαμβάνοντας σχεδόν διπλάσιους σταυρούς προτίμησης από τον δεύτερο περιφερειακό σύμβουλο. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε γνώριμα νερά θα κινηθεί και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες. Υπομονή μέχρι αύριο για τις επίσημες ανακοινώσεις.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ