Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρόσληψη εργοληπτών από αγρότες με ετήσιο voucher επεξεργάζεται η Κομισιόν

Την πρόβλεψη επιταγών παροχής υπηρεσιών (voucher) τις οποίες οι αγρότες θα µπορούν να εξαργυρώσουν µέσω της πρόσληψης εργοληπτών που διαθέτουν νέες τεχνολογίες και συστήµατα γεωργίας ακριβείας για διάφορες φροντίδες στο χωράφι τους, ζητούν να εξετάσει η Κοµισιόν
στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανηµάτων (CEMA) και η αντίστοιχη ένωση εργοληπτών (CΕETTAR). Με αυτό το voucher δίνεται η δυνατότητα σε µικροµεσαίες εκµεταλλεύσεις που δεν µπορούν να χρηµατοδοτήσουν µόνοι τους εξοπλισµό γεωργίας ακριβείας ή κρίνεται ασύµφορο µε βάση τη στρεµµατική τους έκταση, να επενδύσουν εµµέσως σε αυτή, να µην µένουν πίσω σε όρους ανταγωνισµού σε σχέση µε µεγαλύτερες εκµεταλλεύσεις και παράλληλα να τηρούν πιο εύκολα τις αυξηµένες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της νέας ΚΑΠ.

Γρηγορότερη υιοθέτηση

Ένα άλλο αποτέλεσµα αυτής της πολιτικής µπορεί να είναι ότι τα εργαλεία ακριβείας θα διεισδύσουν στην αγορά γρηγορότερα χωρίς να διακινδυνεύει ο παραγωγός να δαπανήσει χρήµατα για ασύµφορες νέες τεχνολογίες υποστηρίζουν οι Ενώσεις, µέσω κοινής τους ανακοίνωσης. «Τα κράτη µέλη θα πρέπει να σχεδιάσουν στα εθνικά στρατηγικά τους σχέδια την έκδοση ενός voucher νέων τεχνολογιών για τον αγρότη. Το ποσό του ετήσιου δελτίου θα υπολογίζεται ως ένα συγκεκριµένο ποσοστό του συνολικού κόστους της υπηρεσίας που αντιπροσωπεύει η γεωργίας ακριβείας στις υπηρεσίες που παρέχει στους αγρότες ο εργολήπτης», αναφέρεται συγκεκριµένα στην ανακοίνωση.

Σύσταση µητρώου εργοληπτών


Πρέπει φυσικά, τονίζουν οι φορείς να υπάρχουν προϋποθέσεις για τους εργολήπτες που θα µπορούν να δέχονται την επιταγή αυτή: «Πιστεύουµε επίσης ότι κάθε κράτος µέλος θα πρέπει να δηµιουργήσει ένα µητρώο για τους συµβαλλόµενους, ώστε να µπορούν να προσδιορίσουν ότι η υπηρεσία παρέχεται στην πραγµατικότητα από τον κατάλληλο εργολήπτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τεχνολογικά ουδέτερο

Το σύστηµα voucher θα πρέπει να είναι τεχνολογικά ουδέτερο και όσο το δυνατόν πιο εναρµονισµένο σε ολόκληρη την ΕΕ, ώστε να αποφεύγονται οι στρεβλώσεις της αγοράς, προσθέτουν CEMA και CΕETTAR θεωρώντας αφενός πως θα πρέπει να αποκλείονται µη εξουσιοδοτηµένες τροποποιήσεις του εξοπλισµού που ακυρώνουν την αρχική έγκριση τύπου του µηχανήµατος. Και αφετέρου, θα πρέπει να είναι σαφώς καθορισµένο στο χρόνο και στο πεδίο εφαρµογής και επίσης να παρέχεται πρόσθετη αναλογική στήριξη στον γεωργό που υιοθετεί τουλάχιστον 4 τεχνολογίες, και έτσι αποδεικνύει ότι χρησιµοποιεί ένα πλήρες σύνολο ψηφιακών εργαλείων στο αγρόκτηµα. Το ποσό του voucher που παρέχεται στον γεωργό πρέπει επίσης να εξαρτάται από το συνολικά στρέµµατα του δικαιούχου.


1 σχόλιο:

  1. Ρε στο κλάδεμα ποιος θα πάει με άδειες τσέπες;;; Οι εργολήπτες;;;Τι παραμύθια είναι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ