Quantcast

http://picasion.com/

Όλα όσα έγιναν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Φωτορεπορτάζ, κλίμα, συνεργασίες και καρφιά!
Συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Λίγο πριν τις 11 το πρωί, οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν την εμφάνισή τους στην
αίθουσα συνεδριάσεων, καλοντυμένοι (λίγο η Κυριακή, λίγο το εορταστικό κλίμα της πρώτης ημέρας), οι πρωτάρηδες λίγο αγχωμένοι και αμήχανοι, οι... παλιοί πιο χαλαροί, όλοι όμως με καλή διάθεση, αντάλλαξαν χειραψίες και φιλιά και αφού βρήκαν σε ποια καρέκλα αντιστοιχούσε το καρτελάκι με το όνομά τους, πήραν τις θέσεις τους στα δημοτικά έδρανα, για να ξεκινήσει η διαδικασία. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εκλογή του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), καθώς και τα μέλη που θα απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν φανερή, με το «σκορ» να λήγει 32 - 7 και για τα τρία αξιώματα.
Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Άρης Λαζαρίδης, το όνομα του οποίου ήταν και η μοναδική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, ενώ πέρα από τα νέα του καθήκοντα, «κληρονομεί» και την εποπτεία του πολύπαθου έργου της Γέφυρας Κούσιου, ως πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών.
Τη συνδιοίκηση του δήμου με την παράταξη της Γεωργίας Μτατσαρά, που «επισφραγίστηκε» με δυο θέσεις αντιδημαρχίας, ανακοίνωσε και επίσημα κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως η παράταξή του έχει την κουλτούρα των συνεργασιών, ενώ άφησε ανοιχτή την πόρτα και σε άλλες παρατάξεις για συνεργασία στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το σήμερα με το αύριο μπορεί να έχει διαφορά. Θα είμαστε ανοιχτοί και στο μέλλον για συνεργασία με άλλες παρατάξεις».
Παίρνοντας το λόγο η Γεωργία Μπατσαρά ανέφερε πως η παράταξή της αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου για συνεργασία μετά από πολλή σκέψη και με γνώμονα το καλό του τόπου. «Σήμερα ξεκινάει για εμάς μια καινούρια θητεία και μια καινούρια πορεία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία, με ήθος, εντιμότητα και πολλή δουλειά να γίνει πράγματι η Βέροια πρωτεύουσα πόλη κι ο δήμος μας, ένας δήμος σύγχρονος και ευρωπαϊκός».
Το πρώτο «καρφί» έπεσε από τον Παύλο Παυλίδη, λέγοντας πως οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και όχι να είναι ένα «παζάρι θέσεων», δηλώνοντας παράλληλα πως η παράταξή του θα στηρίξει οτιδήποτε θετικό για την πόλη.
«Ορεξάτος» μπήκε και ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του προεδρείου έδειξε πως στο δημοτικό συμβούλιο θα εκφραστούν δύο πολιτικές, «Αυτών που άσκησαν διοίκηση και αυτών που έχουν ανησυχίες για την πόλη», κλείνοντας με την ατάκα «Η Βασίλισσα είναι γυμνή», αναφερόμενος στη συνδιοίκηση Βοργιαζίδη - Μπατσαρά.
Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, εκτελών χρέη επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», έπειτα από την παραίτηση του Γιάννη Παπαγιάννη, ανέφερε πως για όλα τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης είναι η παρθενική τους εμφάνιση και έκλεισε με την ευχή να τα καταφέρουν.
Συνεργασία με αντιλαϊκό χαρακτήρα χαρακτήρισε τη συνεργασία Βοργιαζίδη - Μπατσαρά ο Γιώργος Μελιόπουλος, που άλλαξε όχθη στα δημοτικά έδρανα, ενώ από φέτος θα έχει και παρέα. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νέου προέδρου Άρη Λαζαρίδη περί αξιοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης για όλους, είπε πως είναι λόγια που ακούσαμε και από τους άλλους προέδρους και η πράξη έδειξε άλλα». Κοινώς, μας τα' παν και άλλοι!
Μέσα σε όλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και τους νέους αντιδημάρχους (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), διατηρώντας στις θέσεις τους τους τρεις αντιδημάρχους, Παπαδόπουλο, Ασλάνογλου και Λυκοστράτη και επιλέγοντας άλλους δύο από το νέο του «δυναμικό», τον Ηλία Τσιφλίδη, επιβραβεύοντάς τον για την πρωτιά και τον Αλέξανδρο Τσαχουρίδη. Τις άλλες δύο τις έδωσε ως «προίκα» για το πάντρεμα με την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά, στην Συρμούλα Τζήμα και τον Ευστάθιο Κελεσίδη. Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών των Επιτροπών, ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα και έληξε η πρώτη συνεδρίαση. Καλή θητεία λοιπόν! 

Δείτε το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr:


































 















































































2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή, οι πικρόχολοι ας το ξανασκεφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοντός λυκοστρατης δεν έβαλε σκαμνάκι να ψηφίσει μάλλον ψήλωσε γιατί ξαναβγήκε κ ο τσαχουριδης όπου βλέπει κάμερα φωτό μηχανή περνει πόζα ο δε Διαμαντής νομιζει είναι σε καφενείο κ τεντώνεται έκανε κ μια Μπάκα ο πιο σωστός ο καλοσυνάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ