Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποντιακή λύρα και γέλια μέχρι δακρύων στο Άλσος

Γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος της Βέροιας από εκατοντάδες θεατές που προσήλθαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Πιπερίδη με τίτλο «Γόβα Παρθένα». Η
παράσταση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία σ' όλη την Ελλάδα, κατάφερε να κάνει τους θεατές να γελάσουν μέχρι δακρύων, ενώ τους έφερε λίγο πιο κοντά στην ποντιακή διάλεκτο. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί παρότρυναν τους θεατές να συμμετάσχουν στην παράσταση, κάνοντάς τους να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα, με τους καλλιτέχνες να εξαπολύουν καυστικό χιούμορ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τις... χειρόγραφες επιστολές του Χριστού από τον Κυριάκο Βελόπουλο.





Η υπόθεση του έργου


Η δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (την οποία υποδύεται ο Αλέξης Παρχαρίδης) παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά του οίκου «ευεξίας», που διατηρεί, με τον διευθυντή Μισέλ (Γιάννης Μποσταντζόγλου). Ο Μισέλ, μαζί με τη γραμματέα του (Έρρικα Νικολαΐδου) και τη σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου) έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της Παρθένας, τον Ζορμπά του έρωτα, τον Χάμπο (τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Τάκης Βαμβακίδης). Στην ιστορία μπλέκονται και δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) που θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι της αθώας ακολασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ