Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε η Έδεσσα

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο, μαζί με τις άλλες δύο Ιερές Εικόνες του Πόντου των Αγίων Ιωάννου του Βαζελώνος και Γεωργίου του
Περιστερεώτα. Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος, Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην συνέχεια τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ο οποίος συνόδευσε την ιερά εικόνα του αγίου Ιωάννου, και του οικείου Ιεράρχου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο τέλος του Εσπερινού ομίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά, κ. Γεώργιος Τανιμανίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» κ. Ιωάννης Γαβριηλίδης.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώπιον των Ιερών Κειμηλίων του Πόντου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Δείτε φωτογραφίες:

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ