Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποκαλυπτήρια για το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Προμηθέα

Στη μνήμη των 460 Εβραίων της Βέροιας
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, προς τιμήν των 460 Εβραίων της Βέροιας αλλά των 6.000.000 Εβραίων που εξοντώθηκαν, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου στο πρώην Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Προμηθέα. Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου έγιναν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Η Μνήμη του Νήματος» που πραγματοποιούνται στη Βέροια για τις οποίες έφτασαν στην πόλη μας απόγονοι των Εβραίων της Βέροιας από το Ισραήλ, Πρέσβεις, Πρόξενοι, εκπρόσωποι της IHRA και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Ελλάδας. 
Η τελετή αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου μας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA Δρ. Ευτάθιος, Λιανός - Λιάντης, ο Πρέσβης του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Ραββίνος, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου από τον Δήμαρχο και τον κ. Σαλτιέλ και η κατάθεση στεφάνων. Στεφάνι κατέθεσαν, η κ. Νάκη Μπέγα, επιζώσα του Ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου, Πολ Στάινμετς, ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA Δρ. Ευτάθιος, Λιανός - Λιάντης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλινής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρέσβης του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, ο Πρέσβης της Ουρουγουάης Ενρίκε Λέντελ, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελβετίας Μαρκ Μπρουσέ, ο επίτιμος Πρόξενος του Καναδά Παντελής Πετμεζάς, η επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας Ελένη Παπαδοπούλου, ο Διοικητής της ΙΜΠ Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Υποδιοικητής Αλέξανδρος Κουβακάς, εκπρόσωποι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Κέρκυρας, Καρδίτσας και Ρόδου, καθώς και εκπρόσωπος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και του Συλλόγου Δεύτερης Γενιάς Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Δείτε φωτογραφίες:

*Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το απόγευμα στις 18:00, με συμβολική πορεία μήκους 2800 μέτρων, από την Εβραϊκή Συναγωγή στη Μπαρμπούτα μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση, η συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου και μια πλειάδα μουσικών, χορωδών και μαθητών.






































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ