Άνοιξε η αγορά της Ινδίας για τα ελληνικά μήλα

Άνοιξε επίσημα η αγορά της Ινδίας για τα ελληνικά μήλα καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Ινδικού Υπουργείου Γεωργίας (Directorate of Plant Protection, Quarantine & Storage, Department of Agriculture & Cooperation). Τον Οκτώβριο του 2016 η
αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), κατέθεσε αίτηση πρόσβασης του ελληνικού μήλου στην αγορά της Ινδίας και υπέβαλλε τεχνικό φάκελο με όλη την σχετική τεκμηρίωση. Ακολούθησαν τεχνικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του φακέλου από τις Ινδικές αρχές το 2017 για να ολοκληρωθούν πέρυσι με την επίτευξη ειδικής συμφωνίας για την δοκιμαστική αποστολή φορτίων.

Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι Έλληνες εξαγωγείς σε συνεργασία με τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και το εμπορικό γραφείο της πρεσβείας μας στην Ινδία, απέστειλαν επιτυχώς τα πρώτα φορτία Ελληνικών μήλων στην Ινδία εξασφαλίζοντας την θέση τους στην Ινδική αγορά.

Από τα κράτη μέλη της ΕΕ, στα οποία δόθηκε πέρυσι η δυνατότητα δοκιμαστικής εξαγωγής η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή δοκιμαστικών φορτίων με επιτυχία, και της δόθηκε πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας.

Στις 18.09.2019 δημοσιεύτηκαν οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις για την εξαγωγή των Ελληνικών μήλων στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ινδίας. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις τοπικές υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

4 σχόλια:

 1. Το θεμα ειναι ποσο θα παρουν οι παραγωγοι..οι "μεγαλοι" θα βολευτουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακόμα δεν κατάλαβες ότι το μέλλον ανοίκει στους ισχυρούς, στους μεγάλους; Αφού οι μικροί έχασαν την ευκαιρία να γίνουν μεγάλοι με τους συνεταιρισμούς (έβαλαν "μανάβηδες" να τους διαχειριστούν, αντί να βρουν κανένα ειδικό Μάνατζερ σε αγροτικά θέματα), θα παραμείνουν μικροί και θα χαθούν.
  Τόσο απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλές οι εξαγωγές αλλά μήπως η Ινδία πέφτει κάπως... ΜΑΚΡΙΑ;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλει πολλά ραντίσματα ,δε φυτεύω ακόμη και αν ζητήσει και η Κίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ