Quantcast

http://picasion.com/

Αιμορροΐδες: 5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στον πρωκτό τους ένα δίκτυο υποβλεννογονίων φλεβών, τις αιμορροϊδικές φλέβες, οι οποίες όταν για διάφορους λόγους διαταθούν αναπτύσσονται τότε οι εσωτερικές ή εξωτερικές αιμορροΐδες. Όλοι έχουν αιμορροΐδες, αλλά δεν υποφέρουν όλοι από αιμορροϊδοπάθεια, την πάθηση που συνδέεται με τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων (πόνος, κνησμός και αιμορραγία από το ορθό). Τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας, είναι πιθανό να επιδεινωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί η ζέστη προκαλεί αγγειοδιαστολή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα και ερεθισμό. Διαβάστε 5 φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες:
  1. Η αλόη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πιθανό να ανακουφίσει από τον ερεθισμό και την φαγούρα, που προκαλούν οι αιμορροΐδες.
  2. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο καθαρισμός της περιοχής μετά τις κενώσεις με χλιαρό νερό και άλατα Epsom, μειώνει την διόγκωση των αιμορροΐδων και ανακουφίζει από τον πόνο και τον ερεθισμό.
  3. Το χαρτί υγείας είναι πιθανό να προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα της περιοχής του πρωκτού. Χρησιμοποιήστε υγρά μαντιλάκια, που δεν περιέχουν αλκοόλη αλλά συστατικά, τα οποία μειώνουν τον ερεθισμό και τη φαγούρα, όπως είναι η αλόη και η αιμαμηλίδα.
  4. Τυλίξτε μια παγοκύστη σε ένα πανί ή πετσέτα και εφαρμόστε στην περιοχή για 15 λεπτά περίπου. Οι κρύες κομπρέσες μειώνουν αποτελεσματικά το οίδημα και τον πόνο που προκαλούν οι αιμορροΐδες.
  5. Η επαρκής πρόσληψη νερού καθημερινά, διατηρεί μαλακά τα κόπρανα, διευκολύνει τις κενώσεις με αποτέλεσμα να μην τραυματίζονται οι αιμορροΐδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ