Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Στέλιο...

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από εκείνη την ημέρα που ένα τραγικό συμβάν έγραψε μια «μαύρη» σελίδα στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας και βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία. Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο Στέλιος Μαρκούσης άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου. Ο Στέλιος Μαρκούσης μόλις είχε επιλεχθεί να συμμετάσχει στις προπονήσεις της «Βασίλισσας του Βορρά» από την ομάδα των Κ-20. Ο 18χρονος τερματοφύλακας της Βέροιας ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο γήπεδο, «σβήνοντας» μπροστά στα μάτια του πατέρα του, των συμπαικτών και των προπονητών του, καθώς οι προσπάθειες του ιατρικού τιμ της ομάδας, αν και τον επανέφεραν προσωρινά, δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ο Στέλιος «έφυγε» λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο της Βέροιας, έπειτα από μεγάλη μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Μεγαλείο ψυχής μέσα στη θλίψη τους, οι γονείς του Στέλιου αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους προκειμένου να σωθούν συνανθρώπους τους. 
Η κηδεία του έγινε την επόμενη ημέρα σε φορτισμένο κλίμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συγγενείς, φίλους, συμπαίκτες, πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, σύσσωμη την ΠΑΕ Βέροια και απλούς πολίτες να συρρέουν στον ναό προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον νεαρό ποδοσφαιριστή.
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Βέροια - ΠΑΟΚ στην μνήμη του άτυχου τερματοφύλακα. Στα πλαίσια του αγώνα, οι δύο ομάδες δεν ξέχασαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή αφήνοντας από ένα τριαντάφυλλο στη μνήμα του ενώ σηκώθηκε και ένα πανό που έλεγε «Δεν έφυγες, απλά πήρες μία μεταγραφή», ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ