Quantcast

http://picasion.com/

1.500 νέοι πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα - Θα έρθουν και στη Βέροια;

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, το πρώτο μέρος της μεταφοράς 1.500 αιτούντων άσυλο από τους καταυλισμούς της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τη Μόρια σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας. Όμως, φαίνεται ότι η μεταφορά γίνεται υπό το βάρος των
μεταναστευτικών ροών που έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, όταν και η Τουρκία άφησε ανοικτές τις πύλες, εκβιάζοντας έτσι την Ευρώπη. Με τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου να είναι «πνιγμένα» από πρόσφυγες και μετανάστες και η κατάσταση να μην μπορεί να ελεγχθεί, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των πρώτων 1.500 κι ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ωστόσο, με τις δομές που ήδη υπάρχουν να είναι γεμάτες, εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβλημα απλά μεταφέρεται από τα νησιά σε άλλες περιοχές. Ειδικά από τη στιγμή που έρχεται χειμώνας και είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα σε σκηνές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και μάλιστα σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος όπου το θερμόμετρο κατεβαίνει πολύ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις κατοίκων στο Κιλκίς όπου υπάρχουν ήδη 1.000 φιλοξενούμενοι και θα προστεθούν άλλοι τόσοι, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία πως τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν αρκετοί πρόσφυγες και στην Ημαθία (Βέροια και Αλεξάνδρεια)


Προβληματισμένοι οι κάτοικοι της Ημαθίας

Αρκετοί κάτοικοι της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας δηλώνουν προβληματισμένοι, σε περίπτωση που έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στην Ημαθία, καθώς δεν γνωρίζουν κατά πόσο είναι αρκετά εξοπλισμένοι οι χώροι που θα εγκατασταθούν και κυρίως αν υπάρχει αρκετός χώρος για αυτούς. 

6 σχόλια:

  1. Για να έρθουν νέες εκατοντάδες λαθρομεταναστών στη Βέροια, θα πει ότι γέμισαν πρώτα τα Hot Spots στην Κρήτη, στη Μάνη, στην Κέρκυρα, στην Κηφισιά και την Τρίπολη. Πώς; Δεν έχει εκεί Hot Spots; Μα ελάτε τώρα, πως τα λέτε αυτά.... Σάς παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Πελοπόννησο γιατί δεν πηγαίνουν πρόσφυγες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μητσοτάκη θέλατε, απολαύστε τον. Μετά το ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι και τόσο κακή συμφωνία, ήρθε και η ανάπτυξη. Οι επαγγελματίες "πατριώτες" μόλις ξεκίνησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) ΚΑΝΕΙΣ τους δέν εἶναι πρόσφυγας, λαθρομετανάστες, εἰσβολεῖς, κατακτητές εἶναι.
    2) Ὁ Κουμουτσᾶκος μιλάει γιά αὔξησι 30% μέ 40% σέ ὅλο τό μέτωπο. Ἀπό διαπιστώσεις χορτάσαμε. Εἶναι στήν κυβέρνησι κοντά 2 μῆνες καί δέν ἔχουν πάρει οὔτε ἕνα μέτρο προστασίας τῶν θαλασσίων συνόρων μας, πού δέν εἶναι ἄλλο ἀπό τό νά σφραγιστοῦν καί νά φυλάσσωνται διά τῶν ὅπλων. Ἐκτός ἂν θεωροῦν ὡς μέτρο τό Ζέππελιν στήν Σάμο.
    Τά ἴδια καί χειρότερα συμβαίνουν καιί στά χερσαῖα σύνορά μας, πάνω στόν Ἕβρο (πού πλήττεται καί ἀπό θαλάσσης). Οἱ Βούλγαροι δέν ἀντιμετωπίζουν σχεδόν καθόλου πρόβλημα ἀπό λαθρομεταναστευτικές ῥοές πλέον, ἔχοντας κατασκευάσει φράκτη 280 χλμ στά σύνορά τους μέ τήν Τουρκία.
    Ἀντί λοιπόν νά λάβουμε ἀνάλογα μέτρα, ἀφίνουμε ὀρθάνοικτα τά σύνορα παραδίδοντάς τα σέ ὅλων τῶν ἐθνικοτήτων διακινητές καί ἐλπίζοντας στούς Τούρκους, πού ἐφαρμόζουν τό δόγμα Ὀζάλ περί καταλήψεως τῆς Ἑλλάδος δι’ ἐποικισμοῦ, χωρίς νά πέσῃ τουφεκιά.
    Ἐπισήμως ἡ Ἑλλάς πρέπει νά εἶναι ἡ πρώτη χώρα στόν κόσμο πού κατήργησε στήν πρᾶξι τά σύνορά της. Πρόκειται περί αὐτοκτονικῆς, προδοτικῆς πολιτικῆς, ἥτις ὁδηγεῖ στήν ὁλοκληρωτική ὑποδούλωσι καί καταστροφή τῆς Πατρίδος μας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές, περιφερειάρχες, Δήμαρχοι κ.λ.π. δεν έχουν μιλιά; κατάπιαν τη γλώσσα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ