Quantcast

http://picasion.com/

Η Ελλάδα χρειάζεται την αγροτική ζωή - Στηρίζοντας τους αγρότες, στηρίζετε την ελληνική οικονομία

Του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Χρήστου Βοργιαδη
Το καλοκαίρι (ίσως το χειρότερο των τελευταίων ετών) μας αφήνει, για να έρθει το Φθινόπωρο (ΔΕΘ και παχιά λόγια) και λιγάκι αργότερα ίσως ο πιο βαρύς χειμώνας που αναμένεται για τα αγροτικά νοικοκυριά. Και ίσως βέβαια

στα περισσότερα νησάκια μας, τα πανέμορφα και ζηλευτά, και σε άλλα τουριστικά μέρη της χώρας μας, να τον περιμένουν πως και πως για να ξεκουραστούν από την έντονη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού που άφησε στις επιχειρήσεις τα όποια κέρδη, αλλά δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση το ίδιο και για τους παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και περισσότερο για τους ροδακινοπαραγωγούς όπου οι καλλιέργειες τους υπέστησαν ολοκληρωτικές και σε πολλές των περιπτώσεων ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ας σταθούμε όμως παρακάτω σε κάποια σημεία που ίσως θα έπρεπε να προσεχθούν ιδιαίτερα αν δεν θέλουμε να μιλάμε και τα επόμενα καλοκαίρια για οικονομική καταστροφή.

Πόσο καταστροφικές μπορούν να αποδειχθούν για την οικονομία της χώρας μας, η οποία στηρίζεται στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, η έλλειψη προγραμματισμού δράσεων και στρατηγικής μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ερημοποίησης της υπαίθρου;

Ποιο άραγε το ποσοστό των αγροτικών περιοχών που απειλείται από ερημοποίηση; (προφανώς μεγάλο)

Μήπως υπάρχει υπερεπάρκεια κάλυψης των διατροφικών αναγκών από την ελληνική παραγωγή και δεν το γνωρίζουμε ή μάλλον συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και η διατροφή μας καλύπτεται κατά το ήμισυ και ίσως περισσότερο από εισαγωγές προϊόντων γιατί αυτό επιθυμούν κάποιοι;

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται τα τελευταία έτη εντονότερα, ακούει στο όνομα Κλιματική Αλλαγή.

Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον, το πόσο έντονα επηρεάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας η κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και ο χαμηλός βαθμός προετοιμασίας αντιμετώπισης του μείζονος σημασίας φαινομένου, προβληματίζει.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω, και τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές που καλείται να πληρώσει ο έλληνας αγρότης;

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι μιλώντας για τα «δικά μας» κύρια προϊόντα που επηρεάζουν άμεσα την τοπική οικονομία των νομών(Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλία, Φλώρινα, Κοζάνη κ.α.) και να μιλήσουμε για τις εξευτελιστικές τιμές των ροδάκινων και νεκταρινιών και πως προκύπτουν αυτές;

Όλοι γνωρίζουνε πλέον και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την μη αντιμετώπιση του προβλήματος που τείνει να γίνει μάστιγα.

(Ανοιχτές τιμές, μεγαλύτερο κόστος παραγωγής από τις τιμές πώλησης των προϊόντων, έλλειψη προγραμματισμού και ανεξέλεγκτη φύτευση, δυσκολίες απορρόφησης κ.α.).

Αναφερόμαστε φυσικά σε με μια καλλιέργεια μέσα από την οποία ζουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και φυσικά πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής γης από το οποίο προέρχεται σημαντικό συνάλλαγμα λόγω των εξαγωγών, δίνοντας ανάσα στην οικονομία της χώρας μας.

Η αναζωογόνηση του αγροτικού κόσμου, η στήριξη των παραγωγών, η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα που είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας του κράτους, δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν κάποιοι θέλουν την ύπαιθρο ως χώρο μαρασμού.

Η Ελλάδα μας χρειάζεται την αγροτική ζωή - Στηρίζοντας τους αγρότες, στηρίζετε την ελληνική οικονομία!!!

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΔΡΕ,
    ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΟ "ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ". ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΟΧΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ-ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ