Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1,5 εκ. ευρώ η ζημιά στην Κεντρική Μακεδονία από την Thomas Cook

Τρόπους να περιορίσουν τις ζημιές από τη χρεοκοπία της Thomas Cook αναζητούν οι ξενοδόχοι και οι έμποροι του τουρισμού στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προλάβουν πιθανούς μεγαλύτερους κινδύνους για τη βιωσιμότητά τους. Αρχικά, σκοπός των φορέων είναι η «αντικατάσταση» των τουριστών που έκλειναν τα πακέτα της Thomas Cook. Όπως τονίζουν, πρόκειται για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα αναζητηθούν είτε από τις θυγατρικές της εταιρείας που θα διασωθούν, είτε από νέους παρόχους πακέτων διακοπών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα βρισκόταν στην τρίτη θέση της κατάταξης των πέντε σημαντικότερων προορισμών της Thomas Cook, φέρνοντας το 2018 στη χώρα μας πάνω από 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες.
Αναζητούν λύσεις

«Πλέον το ζήτημα είναι εθνικό. Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η πτώχευση και του γερμανικού βραχίονα της Thomas Cook σημαίνει πρακτικά πώς χάνονται οι μισές κρατήσεις Οκτωβρίου για το σύνολο της χώρας, αλλά και για τη Χαλκιδική» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της ΠΟΞ, οι απώλειες για τα ελληνικά ξενοδοχεία θα φτάσουν στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ για τη Χαλκιδική εκτιμώνται περίπου στο 1.000.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό στην Πιερία αναμένεται να φτάσει στις 500.000 ευρώ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Thomas Cook είχε μικρότερα προγράμματα στην περιοχή σε σχέση με άλλες, όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κως.

«Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο, δεν είναι μόνο τα χρήματα που χάνονται, φέτος, από το λουκέτο της εταιρείας, αλλά ποιος και πόσο γρήγορα θα μπορέσει να την αντικαταστήσει; Πολλές εταιρείες θα κάνουν τις προσπάθειες τους για να κερδίσουν μερίδιο από την πίτα που δημιουργήθηκε, ωστόσο δεν ξέρω αν έχουν την υποδομή της Thomas Cook και παράλληλα ποιος μας λέει πως δεν θα κατευθύνουν τους τουρίστες σε άλλες περιοχές» σημειώνει ο διευθυντής πωλήσεων του τουριστικού πρακτορείου Hellenic Island Services, που αντιπροσωπεύει την Thomas Cook σε Χαλκιδική και Πιερία, κ. Θεοχαρόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Η κατάρρευση της εταιρίας οφείλετε στο γεγονός πως ο Τέρενς Κουίκ μόλις σταμάτησε να ταξιδεύει επειδή έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.....η εταιρία δεν άντεξε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ