Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους Κομοτηναίους το βραβείο Περιπτέρου στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας

Έβαλαν «κάτω» βεροιώτικα ντολμαδάκια, πίτες και γλυκά
Με την παρέλαση των συλλόγων στο κέντρο της πόλης, την παρουσίαση των τελευταίων 6 χορευτικών τμημάτων και την τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25/8 στο γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Μια βραδιά προς τέρψιν, όχι μόνο των αυτιών και των οφθαλμών αλλά και προς τέρψιν ουρανίσκου, καθώς η τελευταία ημέρα περιελάμβανε και διαγωνισμό περιπτέρου. Έξι από τους Συλλόγους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, ο Θρακών Κομοτηνής, ο Βεργίνας «Αιγές», ο Διαβατού, ο Τριλόφου «Αριστοτέλης», ο Βλάχων Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, διακόσμησαν το δικό τους περίπτερο με παραδοσιακές φορεσιές και είδη λαϊκής τέχνης, εργόχειρα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό αλλά και πολλά παραδοσιακά εδέσματα, αλμυρά και γλυκά, ποτά και αφεψήματα.
Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και τα μέλη της επιτροπής του Φεστιβάλ, περιηγήθηκαν στα περίπτερα, επιθεώρησαν τη διακόσμηση και δοκίμασαν κάποια από τα χειροποίητα εδέσματα. Έπειτα από μια μικρή σύσκεψη, ανέδειξαν τον νικητή, που ήταν το περίπτερο του φιλοξενούμενου συλλόγου Θρακών από την Κομοτηνή, που πέτυχε την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, με τη συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων που διέθεσαν εδέσματα, ποτά και τοπικά προϊόντα. Το βραβείο απέσπασε από το Δήμαρχο Βέροιας ο εκπρόσωπος του Συλλόγου. Δείτε φωτογραφίες:














































2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο Δήμαρχος ήθελε να κρατήσει το βραβείο για τον εαυτό του, για αυτό του το "απέσπασε¨ ο εκπρόσωπος του Συλλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ