Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παναγία Σουμελά: Λαμπροί οι εορτασμοί τον Δεκαπενταύγουστο - Εντατικές προετοιμασίες

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και το όρος Βέρμιο αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες προσκυνητές που θα συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά. Στο καταπράσινο βουνό της Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μονή προετοιμάζεται για τη μεγάλη εορτή, που φέτος θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Περισσότεροι από 10 Αρχιερείς θα συμμετάσχουν στις Λειτουργίες. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση των τριών Εικόνων του Πόντου. Την επομένη, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί Πανηγυρικής Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία του κ. Παυλόπουλου και εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και φορέων.

Οι προετοιμασίες

Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες στη Μονή, και στη γύρω περιοχή, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τους εορτασμούς. Ως γνωστό, πλήθη κόσμου καταφτάνουν αρκετές ημέρες πριν και κατασκηνώνουν γύρω από το Καθολικό της Μονής αναμένοντας τις εκδηλώσεις.

Οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης και του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» εργάζονται πυρετωδώς, εντός κι εκτός του Ναού. Εχουν ήδη γίνει οι εργασίες ελαιοχρωματισμού, καθαρίζονται οι πολυέλαιοι, τα καθίσματα, τα παρτέρια καλλωπίζονται ώστε η εικόνα να είναι απόλυτα ευπρεπείς. Εχουν ήδη καταφτάσει χιλιάδες κεριά που θα ανάβουν οι πιστοί όλες αυτές τις ημέρες.

Εξω από τη Μονή δεκάδες είναι οι μικροπωλητές που θα στήσουν την πραμάτεια τους. Εχοντας λάβει τις σχετικές άδειες, στήνουν στους χώρους που έχουν οριοθετηθεί κι ελπίζουν πως οι δουλειές θα πάνε και φέτος καλά. Σε εγρήγορση είναι και τα καταστήματα που σερβίρουν φαγητό έχοντας προχωρήσει στις ανάλογες παραγγελίες, καθώς αυτές τις ημέρες με τους χιλιάδες επισκέπτες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… ξεπουλήσουν. Βέβαια, έχει στηθεί και η εξέδρα όπου μουσικά σχήματα θα δίνουν το ρυθμό για τους ποντιακούς χορούς που θα στηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ